İzmir’de yayalara müjdeli haber!

İzmir’de yayalara müjdeli haber!
  • 11 Şubat 2019 15:09

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki 

İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde hayata geçirilmesi kararı alınan ‘yayalara öncelik’ uygulaması İzmir’de de hayata geçiriliyor.

İzmir'de yayalara müjdeli haber!

“Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilen ve  “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlatılan kampanya kapmasında polis mensupları, özellikle Konak’ın en işlek caddelerinden geçen vatandaşların eline önceliğin artık yayalarda olduğunu ifade eden yazılı bir broşür dağıtarak, bundan sonra önceliğin kendilerinde olduğunu aktarıyor.

İzmir'de yayalara müjdeli haber!

Sürücülerin istinasız uyması beklenen uygulamada trafikte yayalara öncelik tanımayan sürücülere 488 lira para cezası kesilecek.

Uygulama ile ilgili değişiklik 

TBMM Genel Kurulu’nda; trafik cezalarını artıran, uyuşturucuyla mücadeleye yönelik önlemleri içeren, yabancıların Türkiye’de iş ve işlemlerini kolaylaştıran düzenlemelerin de yer aldığı Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi kabul edildi. Böylece; yayaların, geçişlerde araçların hız ve uzaklığını göz önünde bulundurma yükümlülüğü kaldırıldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇA'DA ÖĞRETMENLER EĞİTİMDE ŞİDDETİ PROTESTO İÇİN MEYDANLARA ÇIKTI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.