İzmir’de ilginç eylem: Arsa mağdurları bu kez de ruh çağırdı!

İzmir’de ilginç eylem: Arsa mağdurları bu kez de ruh çağırdı!
  • 1 Ekim 2016 09:00

İzmir’de ‘Balçova Arsa Mağdurları’ olarak nitelendirilen halk sahipleri avukatları Mustafa Kemal Turan önderliğinde yine farklı bir eyleme imza attı.

Konak’ta toplanan grup yaptıkları basın açıklamasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili ve eski Büyükşehir eski Meclis Üyesi Murat Bakan’ı hedef alırken, merhum Büyükşehir Başkanı Hacı Hasan Paşa’nın ruhunu çağırarak yardım istedi.

Renkli anlara sahne olan eylemin ardından Balçovalı Arsa Mağdurları toplu mesaj göndererek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan randevu talebinde bulundu.

Eylemde kamuoyuna seslenen ve imar eşitliği talep eden Avukat Mustafa Kemal Turan, eski belediye meclis üyelerinden CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ı hedef alarak şu açıklamayı yaptı: “Nasıl oluyor da bir meclis üyesi hem aynı holdingin avukatlığını üstleniyor, hem de imar komisyonu başkanlığı yapıp imar planlarına onay veriyor? Yaşanan bu durum kamu hukukunun çökmesi demektir. Kendisine soruyoruz, neden bu kurumun vekaletini aldın? Çık ve kamuoyuna açıkla. Bu işi hayır olsun diye mi yaptın? Eğer öyleyse gel hayır olsun diye bizim sorunumuzu çöz… Bu konuyla ilgili olarak kendisi hakkında bin kişi suç duyurusunda bulunacağız. Bunun hesabını Cumhuriyet Savcılığı soracak. Aziz Kocaoğlu bu durumu nasıl açıklayacak?”

İzmir’de ilginç eylem: Arsa mağdurları bu kez de ruh çağırdı!

MURAT BAKAN’A SUÇ DUYURUSU
Avukat Turan sözlerinin devamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden gelen son tazminat kararını da hatırlatarak, alacakları tazminatların ilgili devlet kurumlarına ve yetkililere rücu edilmesi için talepte bulunacaklarını vurgulayarak, “Mağduriyetimize sebep olanların, bunu yapanların yanına kar kalmayacak. Alacağımız tazminatların hesabını çatır çatır soracağız. Kamuyu bu hale getirenlerden hesap soracağız” dedi.

KİMSEYE SESLERİNİ DUYRAMADILAR, ESKİ BAŞKAN’DAN YARDIM İSTEDİLER
BAMİD (Balçovalı Arsa Mağdurları İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Avukatı Mustafa Kemal Turan, 40 yıldır çözüm bekledikleri imar ve tapu sorunlarına sessiz kaldığını savunduğu Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’deki kentsel dönüşüm çalışmalarını manidar bulduklarını dile getirdi ve “Burada 4 bin tapu bekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’deki dönüşüm çalışmaları sistemin iflas ettiğinin göstergesidir. Orada devletten çalan, imar kanununa uymayanların yaptıkları kaçak yapıları ödül gibi kentsel dönüşüme sokanlar, bizi resmen salak yerine koymaktadır. Bu durum kaçak yapılaşmanın önünü açmaktır. Daha boş arsada bizim sorunumuzu çözemeyen aynı İzmir Büyükşehir Belediyesi nasıl dönüşüm yapacak? İlk önce bizim sorunumuz çözülmeliydi” şeklinde konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇADA PELİKANLAR  VATANDAŞLA DOST BALIKÇIYLA ARKADAŞ 
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.