İzmir’de Coşkulu 1 Mayıs

İzmir’de Coşkulu 1 Mayıs
  • 1 Mayıs 2016 13:23

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/ İzmir 1 Mayısı büyük bir coşkuyla kutluyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda kutlamalar Gündoğdu Meydanında gerçekleşiyor. DİSK KESK ve onlara bağlı sendikaların bu yıl ki güzargahı Konak Pier’den başlayarak Gündoğdu meydanında son buldu.

EŞ ZAMANLI YÜRÜYÜŞ

Eş zamanlı olarak CHP İzmir İl Örgütü de Alsancak vapur iskelesi önünden yürüyüşe başlayarak Gündoğdu meydanına geldi. Yürüyüşe CHP Genel Başkan yardımcısı Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP İzmir Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Gündoğdu meydanına gelmek için farklı bir güzergah izleyen HDP, TKP gibi siyasi partililer ve sivil toplum kuruluşları da Gündoğdu diğer gruplarla birleşti.

İzmir'de Coşkulu 1 Mayıs

PEKDAŞ VE ÇAM İŞÇİLERLE

Öte yandan CHP Korteji’nin vapur İskelesi’nde yürüyüş gerçekleştirirken, Konak belediye Başkanı Sema Pekdaş ve CHP İzmir milletvekili Musa Çam, Konak Pier önündeki yürüyüşe katılarak işçilerle bir araya geldi. Çam ve Pekdaş, alanda CHP korteji ile buluştu.

Yürüyüşler devam ederken Gündoğdu Meydanı’nda kurulan sahnede alana girenler karşılandı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Her 1 Mayıs’ta olduğu gibi kolluk kuvvetleride geniş güvenlik önlemleri aldı. Konak Pier’den Alsancak Vapur İskelesi’ne kadar olan 2 kilometrelik yürüyüş alanında polis üst düzey güvenlik önlemleri aldı. Kontrol noktalarından güzergaha alınan katılımcılar, Gündoğdu Meydanı girişinde ikini aramaya tabi tutuldu. Kontrol noktaları dışında alana bütün girişler engellendi.  1 Mayıs nedeniyle İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından yaklaşık 4 bin polis görevlendirildi.

İzmir'de Coşkulu 1 Mayıs

Öte yandan Gündoğdu Meydanına gelen HDP’liler alanda PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posterini açtılar.

Bu haber ilgini çekebilir ->  ASGARİ ÜCRETLİ ZAM BEKLİYOR PARALAR KÖPRÜ İŞLETMECİLERİNE AKIYOR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.