İzmir’de 1 Mayıs etkinlik programı

İzmir’de 1 Mayıs etkinlik programı
  • 30 Nisan 2019 14:24

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için İzmir’de, İzmir Valiliği ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile geçtiğimiz hafta gerçekleşen bir dizi görüşme sonrasında 3 tane toplanma 1 tane de serbest giriş noktası belirlenirken kutlamaların adresi her seneki gibi Gündoğdu Meydanı olacak.

Ana program kapsamında İzmir’de ilk defa oluşturulan işçi korosu sahne alacak. İtfaiyeci, şoför, hemşire, büro elemanı, otoparkçılardan oluşan koro 3 tane işçi marşı söyleyecek. Marşların ardından tertip komitesi adına hazırlanan 1 Mayıs bildirisi Memiş Sarı tarafından okunacak. Bildirinin sonrasında Kardeş Türküler konseri ile program sonlanacak. Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarının da katılım göstereceği aktarıldı. Program, Soyer’in ‘Büyükşehir Belediye Başkanı’ sıfatıyla katıldığı ilk 1 Mayıs etkinliği olacak.

Ayrıca, ekonomik kriz, işsizlik, sağlığın özelleşmesi, kadın cinayetleri, bilimsel, laik, ana dilde eğitim, kadın özgürlüğü, kardı hakkı gibi konuların da ön plana çıkarılacağı ve hükümete mesajlar verileceği belirtildi

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Karşıyaka’da coşkuyla kutlandı
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.