İzmir Barosu: “Sokaklara Çıkmalıyız”

İzmir Barosu: “Sokaklara Çıkmalıyız”
  • 18 Şubat 2016 12:25

Seda Atılbaz-Gazete Ege/Dün akşam saatlerinde Ankara’da gerçekleştirilen bombalı terör saldırısı, Türkiye’yi yine yasa boğdu. Ülkenin dört bir yanından teröre tepki mesajları gelirken, İzmir Barosu da, İzmir Adliyesi’nde oturma eylemi yaparak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını yapan İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, “Dün Ankara’da gerçekleştirilen terör eyleminde 28 vatandaşımız maalesef Hakkın rahmetine kavuşmuştur. 61 kişinin de yaralandığı ifade edilmektedir. Sayının artacağına dair korkumuz vardır. Maalesef ki gelen haberler bu yöndedir” diyerek sözlerine başladı.

İzmir Barosu: "Sokaklara Çıkmalıyız"

“TÜRK HALKI BUNALDI”

Özcan, son günlerde terör eylemleri nedeniyle birçok değerli vatandaşımızı yitirmiş olduğumuzu söyleyerek, “Aynı zamanda terör eylemleri nedeniyle birçok askerimizi ve polisimizi de yitirdik. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Yine Diyarbakır’da da bir patlama olduğu ve 6 şehidimizin olduğu söyleniyor. Artık Türk halkı bu haberlerle bunalmış vaziyette. Bu eylemlerin atık sona erdirilmesini istiyor, birlik ve beraberlik içinde tüm halkımızı teröre karşı dayanışmaya davet ediyoruz. İzmir Barosu meslektaşları olarak hangi görüşten olursak olalım terörü hep birlikte lanetliyoruz. Ülkemizin huzur, refah içinde olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

İzmir Barosu: "Sokaklara Çıkmalıyız"

“DAYANIŞMA İÇİNDE SOKAKLARA ÇIKMALIYIZ”

Başkan Özcan, dayanışma içinde sokaklara çıkma çağrısında da bulundu. Özcan, “Terör eylemlerini gerçekleştiren ve destek verenler kimlerse yargı önüne çıkarılıp en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Eğer bunun arkasında emperyal güçler varsa, yetkilileri açıklamaya davet ediyoruz. Türk halkı, her şeyi öğrenme hakkına sahiptir. Halkımız bilgi edinme hakkını sonuna kadar kullanarak, olan biteni net şekilde anlayarak, Sivil Toplum Örgütleriyle gerekli duyarlılığı göstererek, dayanışma içinde sokaklara çıkmalıyız. Dayanışma yapıp terörü sonlandırmalıyız. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Hakimlerimizi, savcılarımızı göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmir Barosu: "Sokaklara Çıkmalıyız"

“STK’LARI VE SİYASİ PARTİLERİ DAYANIŞMAYA DAVET EDİYORUM”

İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, çok üzgün olduklarını söyleyerek, “Halkımız artık bu terör illetini duymak istemiyor. Bunun her türlü eyleme, her türlü dayanışmaya İzmir Barosu olarak açığız. Tüm Sivil Toplum Örgütleriyle de teröre karşı dayanışma içinde olmaya hazırız. Hiçbir insanın burnunun kanamasını dahi istemiyoruz. Yaşam hakkı kutsaldır. Eğer yaşam hakkını sağlayamıyorsak, diğer özgürlükleri savunmanın anlamı yok. Ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Eğer bu ülkede hep birlikte, demokrasi içinde, hukukun üstünlüğü çerçevesinde yaşayamıyorsak hiçbir şeyin anlamı yoktur. Tüm STK’ları ve siyasi partileri dayanışmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’te 23 Nisan coşkusu

Basın açıklamasının ardından avukatlar, hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.