İzinler iptal oldu, belediyelerde kafalar karıştı: Şimdi ne olacak?

İzinler iptal oldu, belediyelerde kafalar karıştı: Şimdi ne olacak?
  • 19 Temmuz 2016 15:10

Türkiye’yi sarsan darbe girişiminin ardından Başbakanlık genelgesi ile tüm kamu çalışanlarının izinleri iptal edilirken tamamı geri çağrıldı. Bu kararın ardından genelgenin kimleri kapsadığı, hangi meslekleri içine aldığı da konuşulmaya başlandı. Başbakan Binali Yıldırım’ın genelgede yer alan, “Tüm kamu çalışanlarının ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılmıştır. Söz konusu kamu çalışanlarından halen izinde bulunanlar en kısa sürede görevleri başına döneceklerdir”  ifadeleri farklı yorumlandı.

Karışıklık, en fazla yerel yönetimler ve belediyelerde kendisini gösterdi. İzmir’de, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde görev yapan memurlar, sözleşmeliler de dahil görevlerine dönerken belediyelerdeki kadrolu işçiler, belediye şirketi bünyesindeki işçiler ve taşeron işçiler arasında ayrışma yaşandı. Genelgede konunun net olarak açıklanmaması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi, valiliğe görüş sorarak durumun ayrıntılarını istedi. Buna göre yeniden ilgili birimlere bir ek iç genelge gönderilerek personel gerekirse geri çağrılacak.

İZELMAN’DAN MESAJ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 bine yakın personeli bulunan en büyük şirketlerinden bir tanesi olan İZELMAN Genel Müdürlüğü personelini mesajla görevinin başına çağırdı. Kamu kurum ve kuruluşu niteliğinde olan ESHOT VE İZSU’da görevli personelinin genelge kapsamında olduğunu da vurguladı. Şirket yönetimi, karışıklığın çıkmaması ve sorun yaşanmaması için tüm personellerin geri gelmesi yönünde telkinde bulundu.  Diğer belediye şirketleri ise şimdilik bir resmi işlem yapmadı.

Öte yandan, sendikalar da konunun tam olarak ayrımının yapılmadığını dile getirirken ilçe belediyelerde de aynı sorunlar yaşandı. Belediyenin kadrolu memur ve sözleşmeli memurları görevlerine döndü. İzinde olan şirket ve taşeron şirket çalışanlarının ise tatillerini kesmediği, izinlerini kullanmaya devam ettiği öğrenildi. Her belediyenin kendi içinde ayrıca sendikalarla da görüşerek farklı kararlar alabileceği dile getirildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.