İZBAN’DAN HER GÜN 250 SEFER

İZBAN’DAN HER GÜN 250 SEFER
  • 30 Aralık 2023 12:13

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa kurduğu ve İzmir’in kuzey-güney aksında çok stratejik bir raylı toplu taşıma hizmeti sunan İZBAN, artan yolcu ihtiyaçlarına yanıt vermek amacıyla 2023 yılındaki günlük sefer sayısını 250’ye kadar çıkardı. Özel planlamalar ve düzenlemelerle merkez hatta 6 dakikada bir sefer yapan, bayram gibi özel günlerde ek trenleri devreye alan İZBAN, böylelikle yıl içerisinde 80 bin sefere ulaştı ve yolcuların seyahat konforunu daha da artırdı.

Günlük, haftalık, aylık ve yıllık periyodik bakımları eksiksiz yerine getiren İZBAN, seferdeki set sayısını sürekli en üst düzeyde tutarak tren kaynaklı arızaları en alt seviyeye indirdi, yüzde 94 tam zamanında kalkış oranına ulaştı. Sefer planı gerçekleşme oranını yüzde 90’lar seviyesi üzerine çıkaran İZBAN, 2023 yılında da yolcularına güvenli, konforlu ve hızlı bir raylı sistem hizmeti sundu.

41 istasyondan oluşan 136 kilometrelik hattında İzmir’in en fazla yürüyen merdiven ve asansör stoğuna sahip olan İZBAN, burada da çok önemli revizyonlar gerçekleştirdi. 134 asansör ve 145 yürüyen merdivenin, periyodik kontrollerle sürekli aktif olması sağlanırken, özel ekipler her arızaya hızla müdahale eti. Vandalizm nedeniyle zarar gören üniteler ise kurulan yedek parça temin sistemi ile en kısa sürede aktif hale getirildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay;  Çocukların çocukluğunu yaşayabilmesi için daha çok çalışacağız
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.