İzban Çalışıyor mu? Seferlerde aksama var mı?

İzban Çalışıyor mu? Seferlerde aksama var mı?
  • 2 Şubat 2021 12:31

İzmir’de meydana gelen şiddetli yağmur hayatı felç etti. Birçok ev ve iş yerini su bastı. Etkisini şiddetli şekilde sürdüren gök gürültülü sağanak nedeniyle çok sayıda ilçede cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Trafik bazı caddelerde  durma noktasına geldi. Yağmur sebebiyle izban seferlerinde de aksama olmuşken,izban hatlarının  son durumu ise  twitter üzerinden paylaşıldı.

İzban Çalışıyor mu? Seferlerde aksama var mı?

İzmir’de yaşanan kötü hava koşulları nedeniyle İZBAN bazı seferlerini durdurma kararı aldı. İZBAN iptal edilen sefer ve güzergahları resmi sosyal medya hesaplarından da paylaştı.  Aliağa-Selçuk arasındaki banliyö hattında hizmet veren, ülkemizin havalimanı bağlantılı, en büyük kent içi raylı toplu taşıma sistemlerinden İZBAN, yazılı duyuruyla vatandaşları bilgilendirdi. İZBAN şu duyuruları yaptı.

‘EVDEN ÇIKMAYIN’ UYARISI

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Kent şu anda afet yaşıyor. Zorunlu olmadıkça evden çıkılmasın” uyarısı yapıldı.

BELEDİYE BAŞKANI SOYER: TRAFİĞE ÇIKMAYIN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“İzmirimiz gece başlayan ve şiddetini artıran olağanüstü yağışla adeta afete maruz kaldı. İlçelerimizin ardından merkezde de dereler taştı. Ekiplerimiz gece boyu teyakkuzdaydı, şu an da görevinin başında. Zorunlu olmayan hemşehrilerimizin sabah trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz.
Çok şiddetli yağmurda Hacı Ahmet, Mehmetçik, Hıfzısıhha, Poligon, Gümüşpala, Yamanlar, Çitlenbik, Doğançay, Yahya derelerinde yer yer taşmalar var. Bu yüzden bazı cadde ve sokaklar olumsuz etkileniyor. Tüm ekiplerimiz görev başında. Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın.
Değerli hemşehrilerimiz, dere taşkınları nedeniyle oluşan su baskınları yüzünden İZBAN, Tramvay ve bazı hatlardaki otobüs seferlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Ekiplerimiz toplu taşıma araçlarının güzergahlarını açık tutmak için var gücüyle çalışıyor.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Dolmuşa Bindi Muavin Oldu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.