İYİ Partili Uzun’dan kentsel dönüşümde uzlaşı vurgusu

İYİ Partili Uzun’dan kentsel dönüşümde uzlaşı vurgusu
  • 2 Mart 2024 12:50

Karabağlar Mahalleler Birliği, İYİ Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Gökhan Uzun’u ziyaret etti. Karabağlar’a yapılması gereken kentsel dönüşüm ile ilgili önemli konuların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Uzun, “Ortada bir cenaze varsa, bu cenazenin kaldırılması güç birliği ile olur. Hep beraber oturarak hep birlikte çözüme kavuşturacağız. Mağduriyetlerin giderilmesi için yerel yönetim de bakanlık da elindeki imkan ne ise onu kullanacak” dedi.

İYİ Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Gökhan Uzun, partinin ilçe başkanlığında Karabağlar Mahalleler Birliği’ni ağırladı. Karabağlar’ın daha iyi bir kent olması gerektiğini savunan Uzun, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti. Uzun, “Kentsel dönüşüm, hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hem kentsel dönüşüm yapılması planlanan yerlerdeki mülk sahipleri hem de belediyenin olduğu bir masada değerlendirilecek. Kentsel dönüşüm hakkındaki kararın, orada yaşayan insanların arzu ve istekleri ön planda tutularak alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ECEVİT: DURUMU VAHİM

Karabağlar Mahalleler Birliği adına konuşan Karabağlar Hakarayanlar Derneği Başkanı Halil Ecevit; birliğe bağlı 114 dernek, 17 de kooperatif olduğunu belirterek; “Peyder pey yıllardır ahalinin, buradaki bölge halkını sürdürmüş olduğu bir mücadele var. İlçemizin 16 mahallesi 31.12.2012 yılında, Bakanlar Kurulu tarafından tek seferde riskli alan kararı ilan edildi. Ve bu 12 yıllık periyotta da peyderpey dernekler kuruldu. Sonra Mahalleler Birliği oluştu. Şu anda yaklaşık 114 tane derneğimiz, 17 tane de kooperatifimiz var. Yani Karabağlar Mahalleler Birliği değil, Türkiye Mahalleler Birliği oldu aslında. Şöyle söyleyeyim; o gün bugündür de hakkımızda yani buradaki bölge halkı için çeşitli senaryolar yazıldı. 12 tane plan çıkarıldı. 101 hektar ve son 2 planda bizim mahallelerin ilişkin 74 hektarlık kısmına ait 5 binlik planlar çıkmıştı. Onlara davalar açıldı itirazlar edildi. Zaten bugüne kadar yürütmeye karşı açtığımız davalarda kaybettiğimiz olmadı. Tabii mahallelerimizde riskli alınan kararlar nedeniyle zaten geçmişte çok hizmet alamıyorduk. Ama en azından şimdi nereye başvurursak, mülkiyet sorunu var, vatandaşın tapu problemi var. Yaklaşık Karabağlar’ın üçte birini kapsayan bir bölgeden bahsediyorum. Hiçbirinde doğalgazımız yok mesela. Telekomünikasyon hizmeti alamıyoruz. Şöyle söyleyeyim mesela 50-60 yıl önce döşenmiş, telefon hatları için çekilmiş bakır kablolarla hizmet alıyoruz. Yani ahali böyle vahim bir durumda” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal: Aydınlık Türkiye için çalışacağız!

UZUN: YAPILACAK EN UFAK YANLIŞ KARABAĞLAR’I 30 YIL GERİ GÖTÜRÜR

Taraflar arası uzlaşı sağlanmadan kentsel dönüşüm düğümünün çözülme ihtimalinin olmadığını dile getiren Uzun; “Kentsel dönüşüm, hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hem kentsel dönüşüm yapılması planlanan yerlerdeki mülk sahipleri hem de belediyenin olduğu bir masada değerlendirilecek. Kentsel dönüşüm hakkındaki kararların, orada yaşayan insanların istek ve ihtiyaçları ön planda tutularak alınması gerekiyor. Doğalgazın olmaması, telekomünikasyondaki eksiklikler gibi sorunların temelinde, zaten kentsel dönüşüm yapılmaması yatıyor. Bu sorunların giderilmesi noktasında, belediyenin üzerine düşen yükümlülük ne ise biz onu yerine getireceğiz. Ortada bir cenaze varsa, bu cenazenin kaldırılması güç birliği ile olur. Hep beraber oturarak hep birlikte çözüme kavuşturacağız. Senin isteğin, benim isteğim şeklinde gidilirse, kentsel dönüşüm Karabağlar’da asla gerçekleştirilemez. Rant savaşı yapmaya çalışıyorlar ama burada rant savaşı yok, mağdur var. Mağduriyetlerin giderilmesi için yerel yönetim elindeki imkan neyse onu, devlet elindeki imkan ne ise onu yapacak! Bu mağduriyetin çözülmesi için herkes elini taşın altına koyacak” dedi.

Uzun, sözlerini şu şekilde noktaladı:

Vatandaşın mağduriyeti bir kenara bırakıldı. ‘Sen yapacaksın, ben yaptırmayacağım’ didişmesine döndü. Bu iş birbiriyle inatlaşma üzerinden olmaz uzlaşma üzerinden olur. Kentsel dönüşüm için yapılacak en ufak bir yanlış hamle, Karabağlar’ı 30 sene geri götürür. İşin içinden çıkılmayacak bir hale getirir.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.