İlçe, İlçe olalı böyle liste görmedi

İlçe, İlçe olalı böyle liste görmedi
  • 30 Ağustos 2023 12:02

Geçtiğimiz haftasonu Çiğli’de gerçekleşen ve yaşanan arbede ile gündeme gelen CHP Çiğli İlçe Başkanlığı seçimlerinin ardından sular durulmuyor.
Kongrenin hemen ardından İzmir’deki 20 İlçe Başkanı ile Genel Merkeze giden CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu beraberinde Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar’ı götürememiş ve söylentilere göre Başkan Akar Genel Merkez’den veto yemişti.
Yaşanan liste krizinin ardından Çiğli belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer karşı karşıya gelmiş, başkan Gümrükçü Başkan Soyer’e rest çekmiş ve İzmir Enternasyonel Fuar’ından da çıkmıştı.
435 KİŞİDEN, 197 KİŞİNİN BAŞKANI
Yaşanan tüm bu olumsuzlukların ardından 435 delegenin oy kullanması beklenen Çiğli İlçe Kongresinde 207 oy kullanılmış ve geçerli 197 oy çıkmıştı. CHP Çiğli’nin İlçe Başkanı Çiğli’de söz sahibi olan delegenin yarısının bile geçerli oyunu alamadığı için Çiğli’de bu durum tepkilere neden oldu.

İlçe, İlçe olalı böyle liste görmedi
AİLE ŞİRKETİ GİBİ LİSTE
Tepkilerini sosyal medya üzerinden gösteren partililer ‘liste sanki aile şirketi listesi… maşallah, yazık partimize’ paylaşımları yaparak Çiğli Belediyesi Eski Başkanı Hasan Arslan’ın ve Niyazi Arslan’ın akrabağlarının tam kadro olarak listede yer almasını eleştirdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal muhtarlarla buluştu: "Her vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.