İçişleri Bakanlığı tarafından Başkan Oran ve bürokratlarına soruşturma!

İçişleri Bakanlığı tarafından Başkan Oran ve bürokratlarına soruşturma!
  • 7 Aralık 2023 15:26

İçişleri Bakanlığı müfettişleri; hakkında yıkım kararı verildiği halde, 12 yapıyı yıkmadığı için Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve iki üst düzey bürokratı hakkında soruşturma talebinde bulundu. Bazı İlçe sakinleri ‘yıkım kararlarında çifte standart var’ dedi.

Belediye Başkanı Ekrem Oran ve iki üst düzey bürokratı ile ilgili, yıkılması gereken yapılar hakkında işlem yapılmadığı gerekçesiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri hazırladıkları rapor ile soruşturma açılması talebinde bulunuldu. Müfettiş raporunun ilçede duyulmasının ardından haber merkezimize ulaşan bazı ilçe sakinleri “Yıkılması gereken bazı binalara dokunulmaz iken, bazılarına kepçe vuruluyor. Bu çifte standartı, bu ayrıcalığı hangi şartlarda sağlıyorlar” sözleriyle yetkililerin olayın üstüne giderek aydınlatmasını talep etti.İçişleri Bakanlığı tarafından Başkan Oran ve bürokratlarına soruşturma!

Atanan müfettişlerin hazırladığı ön inceleme raporunda 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamındaki yıkımlarının gerçekleştirilmemesi ve özellikle 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu uyarınca Komisyon kararları alınmasına rağmen yıkımların gerçekleştirilmemesi sebebiyle Başkan Oran ve iki belediye yöneticisi hakkında soruşturma açılması talebinde bulunuldu.

 

Mülkiye müfettişleri hazırladığı raporda, Çeşme Belediyesi’nin iki kez yıkım ihalesine çıktığı ancak bu ihalelere herhangi bir şirketin katılmadığı bilgisi yer alsa da müfettişler bu gerekçelerin yıkıma bir engel teşkil etmeyeceğini vurguladı.İçişleri Bakanlığı tarafından Başkan Oran ve bürokratlarına soruşturma!

Raporda “Geriye kalan 12 adet parselde yer alan uygulamalarda Belediye encümeni tarafından yıkım kararı alınmış, yıkım ihalesine çıkılmış, bunun akabinde 3194 sayılı İmar Kanunu’nda yapılan değişiklik ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 11. Maddesi gereği Büyükşehir Belediyesi’nden ve 3194 sayılı İmar Kanunu’nda yapılan değişiklik gereği Valilikten bütçe ve ekipman yetersizliği sebebiyle yardım istenmiş olsa bile, söz konusu bütçe ve ekipman yetersizliğinin yıkımların yapılmasına mazeret teşkil etmeyeceği, bunun sonucu olarak 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamındaki yıkımlarının gerçekleştirilmemesi ve özellikle 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu uyarınca Komisyon kararları alınmasına rağmen yıkımların gerçekleştirilmemesi sebebiyle hakkında araştırma yapılan Çeşme Belediyesi Başkanlığı yetkilileri hakkında 4483 sayılı Kanun uyarınca ön inceleme yapılması kanaatiyle; Tarafımızca 2 (iki) nüsha olarak düzenlenen işbu  Ön Araştırma Raporu, tüm ekleri ile birlikte gereğinin takdir ve ifası için, İzmir Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğüne sunulmuştur.” ifadeleri yer aldı.İçişleri Bakanlığı tarafından Başkan Oran ve bürokratlarına soruşturma!

Bu haber ilgini çekebilir ->  Planetaryumda astronomi sohbetleri başlıyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.