Hüsnü Boztepe: “Akpınar suç işliyor”

Hüsnü Boztepe: “Akpınar suç işliyor”
  • 28 Temmuz 2017 10:05

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe, sosyal medya hesabından yayınladığı belgelerle Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı hedef aldı. Boztepe, Karşıyaka Belediyesi’nin antetli belgesini yayınlayarak Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın birim müdürlerine mal ve hizmet alımı yapılmaması gereken firmaları bildirdiğini ifade etti.

Hüsnü Boztepe: "Akpınar suç işliyor"

“İçişleri Bakanlığı müfettişlerine ve Cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyorum” diyen Boztepe, Belediye ihalelerinde mal ve hizmet alımı yapılmasını Başkan Akpınar mı belirliyor” sorusunu yöneltti.

Boztepe’nin açıklamaları şöyle:

“İÇ İŞLERİNİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNE, CUMHURİYET SAVCILARINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM!
BELEDİYE İHALELERİNDE MAL VE HİZMET ALIMI YAPILMASINI BAŞKAN AKPINAR MI BELİRLİYOR?
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu AKPINAR Belediyenin Birim Müdürlüklerine resmi bir yazı yazarak 40’a yakın firmanın isminin yer aldığı listeli talimatında mal ve hizmet alımı yapılmaması gereken kurum ve kuruluşların isimlerini açıkladı.
Akpınar gönderdiği resmi yazısına istinaden sunduğu gerekçesinde; bu firmalar resmi hak edişlerini tamamlamıştır. Fakat aradan uzun bir süre geçmesine rağmen Karşıyaka Belediyesi’nce herhangi bir ödeme yapılmadığından firmalar belediyeyi icraya verme zorunluluğunda bırakılmıştır. Bu durumdan dolayı belediye icra ve avukat vekâlet ücretlerinin çokluğu bahane edilerek bu firmaların ihaleye girmesi yasaklanmıştır.
Firmalara hak edişlerinin ödenmemesi; alacakların ödenmediği için bundan dolayı da icralık olunması ve Belediye’nin zarara uğratılması da belediye başkanın suçudur.
Bundan dolayı kamu zararı oluşmuştur. Hiç gereği olmamasına karşılık ve Belediye’nin de bunca borcu yer alırken ilçemizin sembolü olan anıtı çok yüksek bir bedelle ihale edip iller bankasından da kredisini çıkarttırarak yapımına başlamıştır.
Şimdi Belediye Başkanına bir kaç sorum olacak. Sayın Akpınar:
1. Belediye Başkanı olarak mal ve hizmet alma işlemlerine istediğiniz firmaların ihaleye katılması, istemediklerinizin de katılamaması için ihaleye karşı yasak koymaya yetkiniz var mı?

2. “Yetkiniz olmadığı halde 40’a yakın firmayı yasaklıyorsunuz!” Buradaki amaç ihalelere sadece partinize yakın olan firmaların girmesi ve yalnızca bu firmaların belediyede iş yapabilmesine mi olanak sağlanmaktadır? Bu usul kamuoyunda adrese teslim ihale yöntemi kavramına girmiyor mu?

3. Bu yasaklamalardan sonra geriye kalan firmalardan mal ve hizmet alımı yüksek fiyatlarla ihaleye çıkılarak mal ve hizmet alınmasında kamu zararı oluşmuyor mu?

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay çocuklara resim yarışması ödüllerini verdi: Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

4. Göreve geldiğiniz günden itibaren tüm firmalara yapılan ödemelerin tablosunu şeffaf bir şekilde davranarak kamuoyuna neden açıklamıyorsunuz? Yoksa firmalar arasında bir ayrım yapıldığından dolayı mı ödeme listeleri açıklanmamaktadır?
5) 40’a yakın firmaya işlerini tamamlamalarına rağmen ödemelerini zamanında yapmayarak icraya düşülmesi ve Belediye’nin mali zarara uğratılması bunun yanında da sadece 3-5 firmaya belediye işlerini yaptırarak bazı firmaları kayırmış olmuyor musunuz?

6. Belediye’ye iş yapan bir ya da daha fazla firmaya, ihale açılmadan bir bina (okul olarak kullanılan) verilmiş ya da tahsis edilmiş midir? Bu şekilde koruduğunuz ya da zarara uğramaması için hak edişlerini zamanında ödediğiniz firmalar var mıdır? Varsa hangi firmalardır?

7) 2015/2016/2017 yıllarında Belediye’ye iş yapan firmalar kimlerdir? Kamu İhale Kurumunun belirlediği şart ve hususlara uygun ihale ve yarışma ortamı yaratılmış mıdır?

EKLER: Belediye Başkanı’nın yetkili birimlere gönderdiği resmi sayılı kurum içi talimat yazısı, yapılan işin adı, icra tarihi ve icralık borç tutar tablosu
ÖNEMLİ NOT! : Burada firmaların isimlerini deşifre etmememizin sebebi iş yapan firmaların herhangi bir zarar görmemesidir.”
Hüsnü Boztepe: "Akpınar suç işliyor" Hüsnü Boztepe: "Akpınar suç işliyor" Hüsnü Boztepe: "Akpınar suç işliyor" Hüsnü Boztepe: "Akpınar suç işliyor" Hüsnü Boztepe: "Akpınar suç işliyor"

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.