HDP ‘Hayır’ diyecek: Erdoğan’ı demokratik biçimde durdurabilmek mümkün

HDP ‘Hayır’ diyecek: Erdoğan’ı demokratik biçimde durdurabilmek mümkün
  • 23 Ocak 2017 12:16

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı merkeze alan anayasa değişikliği teklifine ‘Hayır’ diyeceklerini belirterek, ‘Hayır’diyerek Erdoğan’ı demokratik bir biçimde durdurabilmek mümkün ve zorunludur” dedi.

Bilgen yazılı açıklamasına şöyle başladı: “Bizler ‘Hayır’dan Türkiye toplumu için olumlu ve demokratik sonuçlar çıkarmak için bir stratejik plan yapacağız. Şüphesiz ki, ‘Hayır’ diyeceklerin içinde bizim dışımızda olan, barış, adalet ve demokrasi isteyen kesimlerin dışında olan, hesap yapanlar da var. Aynı şekilde ‘Evet’ hesabı yapanlar içerisinde de farklılıklar var. Yapıların durdukları yerlerle, söyledikleri sözler arasında çelişkilerin olduğu bir süreçten geçiyoruz. Kimle yan yanayız, kim karşı tarafta, kimin sözü bizimkiyle örtüşüyor, kimin hesapları halkın çıkarları ile örtüşüyor sorularına net cevaplar vermek gerekiyor. Böyle karmaşık dönemlerde sözü net söyleyebilmek, safı netleştirebilmek siyaset açısından bir başarı ölçüsüdür.”

‘Güçlü bir ‘Hayır’ çıkma yöntemini zorlayacağız’

Etkili ve güçlü bir çalışmanın organize edilmesi gerektiğini belirten Bilgen şöyle devam etti: “Bizler en aktif biçimde, güçlü bir ‘Hayır’ çıkmasının yöntemini zorlayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bir seferberlik atmosferinde yeni çevrelere ulaşmamız; bizim geleneksel kitlelerimizi kararlı biçimde sandığa gitmeye ve ‘Hayır’çıkacağına inanarak çalışmaya teşvik etmemiz gerekiyor. Bu hem mümkün, hem de zorunlu. Bu, Erdoğan’ı demokratik bir biçimde durdurmak için de zorunludur.”

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca’da Türkan Saylan anması
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.