Güçlü Bornova için gün sayıyoruz

Güçlü Bornova için gün sayıyoruz
  • 20 Mart 2024 10:59

CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, seçime sayılı günler kaldığını söyleyerek, “Artık gün sayıyoruz, sonra Bornova’da büyük bir değişim başlayacak. Yol, park, temizlik gibi temel belediyecilik hizmetlerinden tutun da, kültür ya da spora kadar pek çok alana dokunacağız. Güçlü Bornova’yı birlikte kuracağız” dedi.

Naldöken Mahallesi’nde esnaf ziyareti yapan CHP’li aday, esnaf ve Bornovalılarla bol bol sohbet ederek fotoğraf çekindi. Daha sonra Atatürk Mahallesi’nde seçim bürosu açan Eşki, “Bornova’da birbirinden güzel şeyler olacak. Öncelikle sanat alanında çalışmaları geliştirmek için Bornova’ya yakışacak bir prestij sahne hayalim var. Kentlerin kendini temsil eden yapıları olur. Sadece Bornova’yı değil, İzmir’i de temsil edecek nitelikte bir prestij sahne hayalim var. Temizlik ve yollarla ilgili yapacağım çalışmaları proje olarak anlatmak istemiyorum. Çünkü büyük bir enerjimizi oraya vereceğiz. Ama bunlar temel görevlerimiz. Bornova’yı tüm gece temizliğine başlatacağım. Tertemiz bir Bornova’yı sabah teslim edeceğim ve halktan da temiz kullanmasını rica edeceğim. Mahalle baskısı uygulamaya başlayacağım. Yolarla ilgili de iki tane asfalt robotu alıp, Bornova’nın dar sokaklarında artık asfaltsız, çukurlu alan bırakmak istemiyorum” diye konuştu.

Kentsel estetik

Bornova’nın her açıdan İzmir’in parlayan yıldızı haline gelmesi için gayret göstereceklerini öne süren Ömer Eşki, “Kentsel estetik müdürlüğü, kentsel tasarım müdürlüğü kurulup çok estetik, şık bir Bornova oluşturmak istiyoruz. Otopark önemli bir sıkıntı, Cemil Tugay başkanımızla Bornova’nın merkezine katlı otopark yapma projemiz var. Parkların hem sayısını hem de niteliğini yükselteceğiz. Dost marketleri tekrardan açıp sosyal belediyecilik yapmak istiyoruz. Gençlik merkezini tekrardan açıp, sayısını fazlalaştırmak istiyoruz. Kütüphaneler Bornova’da üniversite öğrencilerimize üç noktada eğitim desteği vermek istiyoruz” dedi.Güçlü Bornova için gün sayıyoruz

Kadınlara özel projeler

Kadınların Cumhuriyet’in kurulmasında da toplumda yerleşmesinde de çok önemli yeri olduğunu hatırlatan Eşki, kadınlara yönelik özel çalışmalar tasarladıklarını ifade etti. Eşki şöyle konuştu:

“İyi bir Atatürkçüyüm, iyi bir Cumhuriyetçiyim. Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Kadınlar ne kadar özgür olursa Cumhuriyet de o kadar güçlü olur. Biz de kadını özgürleştirmek ve Cumhuriyeti her zaman güçlü tutmak hedefindeyiz. Kadın istihdamına yönelik projelerimiz var. Kadın devrimi yapmak istiyoruz. Meslek edindirme kurslarıyla, gezilerle kadınların kendi ayakları üzerinde duran bilinçli bireyler haline getirmek istiyoruz. Tüm gün çalışamayacak ya da evinden ayrılmakta zorlanacak olan kadınlarımızı da Kadın kooperatifimiz ile üretime teşvik edeceğiz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Kreş şart

Kadının ekonomik ve sosyal yaşamda daha fazla yer alabilmesinin en temel koşullarından biri de çocukların bakımı konusunda gözlerinin arkada kalmaması. Bornova Belediyesi’nde çocuk aktivite merkezleri var ama yeterli olmuyor. Çocukların tüm gün kalabilmesi, eğitimlerinin gerçekleşebilmesi için kreşler yapılması lazım ve kreşlerin yönetimine uygun olması lazım.

Kreşlerin başında bu işin eğitimini almış arkadaşların olması lazım. Çocukla, eğitim verenin tuvaletleri ayrı olması lazım. Çocukların uyku saatinde uyuyabilecekleri alanın olması lazım. Beslenme zamanında da beslenmeleri gerekiyor. Hepsinin bir arada olduğu kreşler yapacağız.”

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.