Grand plaza’dan “Ceza Cetveli” uygulaması

Grand plaza’dan “Ceza Cetveli” uygulaması
  • 17 Eylül 2023 14:01

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/ İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Grand Plaza’dan tepki çeken uygulama. Geçtiğimiz aylarda Grand Plaza Genel Müdürü Hasan İkat’ın yerine göreve gelen Arda Şekercioğlu’nun hayata geçirdiği ceza cetveli uygulaması Grand Plaza çalışanları tarafından yoğun eleştiri aldı.
İddialara göre işe 5 dk bile geç kalan olsa tutanak tutularak yevmiye kesintisine gidiliyor. Başka bir iddia ise işe giriş ve çıkışlarda parmak okutma sistemi kullanılıyor. Ve sistemde arıza olduğunda da konuya ilişkin durum amire fatura edilerek cezai işlem uygulanıyor.
Öte yandan “ceza cetveli” uygulamasını da çalışanlar onur kırıcı buluyor. Grand Plazada çalışan personel uygulamayı “işçi özgürlüğünü kısıtlayan ve baskı altına alan” bir uygulama olarak tanımlıyor.
Ceza cetveli uygulamasının maddeleri aşağıdaki gibi
kısaltmalar (Y) Yevmiye kesintisi, (İ.Ç) İşten çıkarma

Grand plaza'dan "Ceza Cetveli" uygulaması

Bu haber ilgini çekebilir ->  ESHOT’a kalite tescili
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Asiye dedi ki:

    Grand plaza şirketi mobing uygulayan emeğe saygısı olmayan belediye şirketi yöneticileri hiçbir zaman işçinin emeğini alın terinin yanında olmadan mobing uygulaması vardır.
    14 yıllık emegimi artı kalp hastası olan engelli olan birini işten çıkararak nekadar emeğe saygılarının olmadığını sergilediler.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.