“Gaziemir’de Başkanın Eşi Ne İsterse O Oluyor!”

“Gaziemir’de Başkanın Eşi Ne İsterse O Oluyor!”
  • 28 Ekim 2021 10:32

AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay, Radyo Romantik Türk’te yayınanan Necati Bahçeci ile Gündem programının konuğu oldu. Gaziemir Belediyesi ve yönetiminin ele alındığı programda Muçay, Belediye Başkanının hizmette eksik kaldığını belirterek, belediyeyi başkanın eşinin yönettiğini söyledi.

“Başkanın Eşi Ne İsterse O Oluyor”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın yönetimini değerlendiren Muçay, “Belediye Başkanımız duran adam olmaktan başka bir şey yapmıyor. Biraz çalış, bir şeyler yap dedik hep. 2.5 yılda yaptığı bir şey göremedik. Gaziemir’in 4 temel sorunu var: kentsel dönüşüm, trafik, altyapı, bakımsız ve yetersiz yeşil alan… 2.5 yılda birkaç kafe yapmaktan başka bir şey yapmadı. Herhalde belediye başkanımız, başkanlığı kafe işletmeciliği yapmak zannediyor. Bizimle de hiçbir iletişimi yok. Ülke gündemini yanlış ve gereksiz olaylarla işgal etti. Biliyorsunuz eşinin bir onursal koordinatör kartviziti vardı. Hala devam ediyor, eş başkanlık yapıyorlar. Başkanımızın eşi ne isterse o oluyor Gaziemir’de. Hatta biz yalansal koordinatör dedik. Kendisi de bir konuşmasında rahmetli Ahmet Piriştina’nın danışmanı oluğunu söyledi ancak bir gün sonra Levent Piriştina yalanladı. Yazık günahtır, bazı kişilere “Seni kovarım, arkandan bir bardak su dökerim” gibi laflar söylüyormuş. Ben bunu basın yoluyla da sordum cevap alamadım. Çikolata kutularından para toplamalara kadar her şeye onursal başkanımız karar veriyor” dedi.

“İşin Şov Kısmındalar”

Gaziemir Belediye Meclisinde CHP’li üyelerin arasında gruplaşmalar olduğunu iddia eden Muçay, “Biz CHP’nin iç meselelerine karışmak istemedik ama görünen bir gerçek var: İçlerinde birkaç gruba ayrılmış gibiler. Bağımsız bir meclis üyemiz var, Levent Abi. Kendisini disiplin yoluyla ihraç ettirdiler. Aktepe bölgemiz kentsel dönüşüm alanında. Bölgenin daha imar planları bile yapılmadı. Büyükşehir’in yetkisinde. Kendi belediyelerinin yapması gereken kentsel dönüşümü sürekli bizim üstümüze atıyorlar. O mahalledeki vatandaşlarımız internete, doğalgaza erişemiyor, büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Yapamıyorsanız devredin, hükümetimiz yapsın dedik ancak onlar işin şov kısmındalar” diye konuştu.

“CHP’nin Hizmet Etme Gibi Bir Derdi Yok”

Muçay, ilçenin en büyük sıkıntısının trafik olduğunu dile getirerek, “Topu sürekli Büyükşehir’e atıyorlar. Kendi aralarında top çeviriyorlar. Daha bugüne kadar trafikle ilgili bir şey yaptıklarını görmedik. Sabah çocuklarımı okula bırakırken 1 kilometrelik mesafeyi 15-20 dakikada zor geçiyorum. Keşke biraz daha uğraşsalar” dedi. Kişileri değil zihniyeti eleştirdiklerini dile getiren Muçay, “Yalnızca isim olarak eleştirmiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin zihniyeti böyle. Yerel yönetimler zihniyetleri bu. İzmir’de de trafik büyük sorun. CHP’nin yerel yönetimler stratejisinde hizmet etmek gibi bir dertleri yok. Geçenlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da söyledi biliyorsunuz, ‘Günde 50.000 araç geçecek diye yol mu yapayım?’ E buyur yapma o zaman. Onlar anca dursunlar, gezsinler, eğlensinler… Başka bir işleri yok maalesef” şeklinde konuştu.

“Tamamlanmış Projeleri Yok”

Belediyenin 285 milyonluk yıllık bütçesinden yatırım yapılmadığını kaydeden Muçay, “Bütçenin yatırıma dönüşen kısmını görmedik. Anca ufak tefek tadilatlar yapıyorlar. Bir de onursal koordinatörümüzün projesi olan Porta Cafe diye bir kafe zinciri kuruyorlar. Herhalde oralara aktarıyorlar. Biz Fen İşleri’nde de yapılan bir şey görmüyoruz. Bütçeyi ne yapıyorlar bilmiyorum. Tamamlanmış veya yapılan bir proje de yok” dedi.

“Belediyeler Arasında Takas Yapıyorlar”

Belediyenin maliyeye ve SGK’ya borcu olduğunu belirten Muçay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni işçi de alıyorlar. Memur da alıyorlar. Şu an bağımsız olan meclis üyemiz de dile getirdi. Birkaç grupları var. Kendi öz yeğenleri olan gruplar var. Kendi yeğenlerini ve çocuklarını Balçova’ya, Menderes’e belediyeye yerleştirip takas yapıyorlar. Kimse görmüyor zannediyorlar herhalde. Oradaki belediyelerin çocukları da bizim belediyemizde işe başlıyor. Malum SEYDAŞ diye bir belediye şirket kurdular bizim ısrarla karşı çıkmamıza rağmen. Burada da sayın onursal koordinatörümüzün hocası yönetim kurulunda. Hocasının oğlunu da belediyeye sözleşmeli memur olarak aldılar. Baya bir sözleşmeli memur çıkardılar. Şu an o çıkartılan arkadaşlarımız geri döndü. Biz başından beri bunun yanlış olduğunu, bu ülkede hukukun, adaletin, hakkın bir gün tecelli edeceğini söyledik ama maalesef kendisi ‘Ben başkanım, istediğimi yaparım’ dedi. Bunlar da belediyeye mali yük. Belediye Başkanımız her seferinde ‘2004 model bir Golf’üm ve bir evim var’ diyor ama ben Allah yardımcısı olsun diyorum. Bu koltuklar gelip geçer ama bu devletin, milletin hakkı olan paraları kafanıza göre harcarsanız, yarın bu vebalin hukuki yollarıyla uğraşırsınız. Son dönemde öğrendiğimiz bir şey var. Daha önceki dönemde bir firmaya bir arsa tesis edildi icra yoluyla. Geçenlerde duyduk ki bir arsa verdiler 7 milyon liralık. Yargıtay o işin 2 milyon olması gerektiğine hükmetmiş ve 5 milyonu batan firmadan nasıl kurtaracak biz de merak ediyoruz.”

“İzmir’de Cumhurbaşkanımıza Ön Yargı Var”

İzmir’de AK Parti’nin muhalefet olarak kalması ile ilgili görüşlerini bildiren Muçay, “Biz hizmet ve icraatlarımızı aktarıyoruz ama İzmirli hemşerilerimizde liderimize karşı bir soğukluk var. Aslında işin ne kadar hizmet odaklı olduğunu, memleket için çalıştığımızı anlasalar, böyle olacağını düşünmüyorum. Ama gördüğümüz kadarıyla Cumhurbaşkanımıza karşı ciddi bir önyargıları var. Cumhurbaşkanımız 20 yıldır ülkeyi idare ediyor. Allah başımızdan eksik etmesin, gecesi gündüzü yok. Torun sahibi olmuş, bu saatten sonra yatıp dinlenebilir ama günde 3 saatlik uykuyla hizmet ediyor. Bizim AK Parti belediyeleri de hizmete odaklı. İzmirli hemşerilerimiz herhalde hizmet almak istemiyor. Biz sürekli sahadayız. Belediyenin 3 katı gıda kolisi dağıttık. Belediye meclisinde her ay düzenli önerge veriyoruz,yanış bulduğumuz işleri mahkemeye veriyoruz. Belediyede de her gün bir müfettiş var” dedi.

"Gaziemir'de Başkanın Eşi Ne İsterse O Oluyor!"

“Sahada Bizim Kadar Olan Başka Parti Yok”

AK Parti hükümetinin Gaziemir için yaptığı hizmetleri anlatan Muçay, “Gaziemir’e ilk defa bir hükümet konağı inşa ediyoruz. İlk defa bir bina hükümet konağı olarak planlanıyor. Tapumuz Alsancak’ta. Biz yeni hizmet binamıza tapuyu da getireceğiz. Sosyal hizmetler merkezi kurulacak. Dışarıda olan bütün kurumları bir çatı altına toplayacağız. Bu da ilçemiz için çok önemli. Depremden dolayı 3 okulumuzda hasar vardı. Önümüzdeki yıl yeni inşaatları bitecek. Bizim kadar sahada olan bir parti daha yok” şeklinde konuştu.

“Fabrika Sahibiyle Aranızda Ne Var”

Gaziemir’de bulunan ve geçmişte gömülmüş olan nükleer atık sorunu ile ilgili Muçay, şunları söyledi: “Kurşun fabrikası 1960’larda kurulmuş. Nükleer atıkların ne zaman gömüldüğü belli değil. Sayın Başkan da 2004-2009 yılları arasında İl Genel Meclis Üyesiydi. Biz aradık taradık geçmişe yönelik ama bu konuda ne bir önergesini ne bir beyanatını bulabildik. Bu atıkların temizlemesi lazım. Sayın belediye Başkanı çıkıp ‘Burayı kamulaştırın’ dedi. Biz de eğer burayı kamulaştırmak istiyorsanız Büyükşehir Belediyesi’nin 4 milyar gibi bir bütçesi var siz kamulaştırın, biz de devlet olarak temizlenmesi için elimizden geleni yapalım dedik. Sonra ben yanlış anlaşıldım dedi. Bu fabrikanın sahipleri ile ilgili herhangi bir açıklama yapmıyorlar. Neden acaba bunlarla ilgili bir açıklama yok? Bir de ödül gibi yeri kamulaştırın diyorlar. Hayırdır, aranızda ne var? Bu fabrika sahiplerinin Greenpeace’e sponsorlukları var, değişik ilişkiler var. Bizim belediye başkanımızla diyalog eksikliğimiz var. Bize törenlerde selam dahi vermiyor. Biz 2 defa ziyarette bulunduk, kendisi bizim ilçe binamıza girmedi bile.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.