Figen Yüksekdağ, 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı
  • 7 Haziran 2017 11:08

HDP eş başkanlarından Figen Yüksekdağ, bir basın kuruluşuna verdiği röportajda “terör örgütü propagandası yaptığı” gerekçesiyle 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yüksekdağ, Alman medya organı Deutsche Welle’ye verdiği röportajdaki sözleri nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Geçtiğimiz aylarda başka suçlar nedeniyle tutuklanarak Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda gönderilen ve burada cezasını çekmete olan Figen Yüksek ile avukatları, Ankara 13.Ağır Ceza  Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına mazeret sunarak katılmadı. Kendilerine sunulan mazeretleri kabul etmeyen Ağır Ceza Mahkemesi, savcılık mütalaasının ardından kararını açıklayarak Yüksekdağ’ın “terör örgütü propagandası” suçundan 1 yıl 6 ay  hapisle cezalandırılmasına hükmetti.  Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Yüksekdağ’ın cezanı paraya çevirmedi ve ertelemedi.

İddianamede, Figen Yüksekdağ’ın, 2015 yılında Almanya’nın Köln şehrinde  Türkiye’nin hava operasyonlarının protesto edildiği yürüyüşe katıldığı ve sonrasında Almanya’nın Sesi’ne (Deutsche Welle) verdiği röportajda şu sözleri kullandığı kaydedildi: 

“Bizim HDP olarak PKK ile bağımız yok. Belge konulması lazım ortaya,  aksi takdirde çok saçma kalıyor iddialar. Biz parlamento seçimlerinde yüzde 13 oy  aldık. İki aylık seçim kampanyası süresince 7 HDP’li öldürüldü. Şu ana kadar  failler yargı önüne çıkarılmadı. Öldürülen kişiler ellerine silah alarak PKK ile  birlikte savaşmış kişiler değildi. PKK bir halk özgürlük hareketidir. Aynı  zamanda demokrasi ve eşitlik mücadelesi veren bir örgüttür. Bizler PKK’nın bu  hedeflere ulaşma konusunda başvurduğu yöntemleri onaylamıyoruz. Ancak şunu da  kabul etmeliyiz ki uyguladığı program terör değildir.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a “otobüs hattı” teşekkürü
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.