ELİNİZE YÜZÜNÜZE BULAŞTIRDINIZ, İSTİFA EDİN

ELİNİZE YÜZÜNÜZE BULAŞTIRDINIZ, İSTİFA EDİN
  • 20 Mart 2016 12:08

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İstanbul’da yaşanan terör saldırısı ve İzmir Kemalpaşa’da Jandarma aracına yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yüksel “Türkiye’nin metropollerin de her gün bombalar patlatılırken, Askerimiz, polisimiz ve masum sivil halkımız öldürülürken, bizler her saldırıda kahrolurken, O çok güçlü olduğu söylenen istihbaratımız nerede merak ediyoruz” dedi. Yüksel şöyle devam etti

 

Daha Ankara’da yaşadığımız 37 insanımızın canına mal olan saldırının yasını tutarken, Mardin Nusaybin’de iki gün içinde 2 polisimizi, 2 askerimizi kaybetmenin acısını yaşarken, Yine Türkiye’nin en çok bilinen ve çok iyi korunduğu zannettiğimiz meydanlarından birisinde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısıyla 4 canı daha kaybettik.

Masum ve savunmasız insanları hedef alan, hepimizi kahreden bu terör saldırısını gerçekleştirenleri ve onlara destek verenleri sonsuza kadar lanetliyoruz. Millet olarak bu acıları bu kadar sık yaşamanın tarifsiz acısını, öfkesini ve şaşkınlığını yaşıyoruz. Bu saldırılar milli birliğimizi, kardeşliğimizi ve toplumsal barışımızı hedef almaktadır. Ancak bu saldırıları gerçekleştiren aşağılıkların algılayamadıkları şudur ki, Her saldırıları bizi millet olarak daha da birleştirmektedir. Bu saldırılarda yaşadığımız acı da, öfkede aynıdır. Bunları bize yaşatanları ülkemizin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyinde yaşayan her insanımızla lanetliyor ve onların bizlere salmaya çalıştığı korkuya, terörle yaşama alışma duygusunu şiddetle reddediyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, Milletimize ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum.

ELİNİZE YÜZÜNÜZE BULAŞTIRDINIZ, İSTİFA EDİN

 Alaattin Yüksel, Bu saldırılara rağmen iktidarın halen halkı rahatlatacak bir açıklama yapamadığına dikkat çekerek, bir kez daha iktidarı istifaya çağırırken, Kemalpaşa’da Jandarma’ya yönelik silahlı saldırıyı da kınadı.

Yüksel “İzmir’de Kemalpaşa İlçemizde Jandarma aracına silahlı saldırı düzenlenmesi sonucu yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum Allah onları ailelerine ve milletimize bağışlasın. İnşallah bir an önce sağlıklarına kavuşurlar. Türkiye’de her gün bombalar patlatılırken, Askerimiz, polisimiz ve masum sivil halkımız öldürülürken, bizler her saldırıda kahrolurken, O çok güçlü olduğu söylenen istihbaratımız nerede merak ediyoruz Bu olaylar karşısında gözler hükümette ama onlar sadece olayı kınamakla yetiniyorlar.  Bir kez daha sesleniyorum. Ya halkımızı, ülkemizi bu beladan nasıl kurtaracaksınız acilen açıklayın, ya da AKP iktidarı olarak “biz bu işi beceremiyor, bu ülkeyi yönetemiyor elimize yüzümüze bulaştırıyoruz, her gün vatandaşlarımızın ölmesine sebep oluyoruz” deyip derhal istifa edin. İktidar da kaldığınız her an, millet olarak endişemizde, korkumuzda artıyor” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  ADD’ye tam destek

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel,  AKP İktidarının Teröre yardım ve yataklık yapmasıyla ilgili olarak,   Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi,  İzmir il örgütünün 24 Mart Perşembe günü saat 11.00 da, İzmir Adliyesinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını da açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.