EFES SELÇUK BELEDİYESİ ÇÖZÜM MASASI’NDAN KORONAVİRÜSE KARŞI ÖNLEMLER

EFES SELÇUK BELEDİYESİ ÇÖZÜM MASASI’NDAN KORONAVİRÜSE KARŞI ÖNLEMLER
  • 20 Mart 2020 23:01

EFES SELÇUK BELEDİYESİ ÇÖZÜM MASASI’NDAN KORONAVİRÜSE KARŞI ÖNLEMLER

Efes Selçuk Belediyesi koronavirüs ile mücadele sürecinde önlem ve çözüm önerileri sunan bir bildiri yayınladı. Efes Selçuk Belediyesi ve Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in sosyal medya hesaplarından paylaşılan bildiride, dünyayı tehdit altına alan koronovirüs salgını ile ilgili kentte alınan önlemler ve yapılacak çalışmalar hakkında detaylı bilgi verildi.

ZORLU SÜREÇTE BELEDİYEDEN ESNAFA DESTEK

“Efes Selçuk Belediyesi Koronovirüs ile Mücadele Çözüm Masası” başlığıyla kamuoyu ile paylaşılan maddeler arasında belediye mülkiyetinde bulunup, faaliyetlerine izin verilmeyen iş yerlerinin kira borçlarının izin verilmeyen işyerlerinin kira ödemeleri kapalı kaldıkları sürece ertelenecek. İşletmelerin kapalı kaldıkları süre, kira süresine eklenecek. Ertelenen kira bedelleri için yasal prosedürler çerçevesinde iş yeri sahiplerine kolaylık sağlanacak.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü andan itibaren sıkı bir şekilde çalışmaya başlayan Efes Selçuk Belediyesi gerek diğer kurumlarla işbirliği içinde, gerekse doğrudan hareket ederek çözüm masası ile süreci yönetecek.

EFES SELÇUK BELEDİYESİ ÇÖZÜM MASASI’NDAN KORONAVİRÜSE KARŞI ÖNLEMLER

Efes Selçuk Belediyesi Koronavirüs İle Mücadelede Çözüm Masası tarafından yayınlanan, kentte alınacak önlem ve yapılacak çalışmaları içeren bildiride yer alan bazı maddeler şöyle:

  • Toplu taşıma araçları, sokak, meydan, gibi toplu kullanıma açık yerlerde dezenfektasyon çalışmaları süregeldiği şekilde devam edecek.
  • Belediye mülkiyetinde olan ve şehir içinde faaliyet gösteren umumi tuvaletler kapatılacak.
  • Halkın temizlik ve gıda ürünlerine gerçek fiyatlarla, sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesi için Zabıta Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile koordineli bir şekilde denetimlerini gerçekleştirecek.
  • Efes Selçuk’un merkez mahalleleri dışında kalan köylerde yaşanan süreçle ilgili oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşı belediye bünyesinde kurulan Çözüm Masası, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışacak.

EFES SELÇUK BELEDİYESİ ÇÖZÜM MASASI’NDAN KORONAVİRÜSE KARŞI ÖNLEMLER

Efes Selçuk Belediyesi,  Koronavirüs ile Mücadele Çözüm Masası’nın kurulmasının yanı sıra bugüne kadar kentte yaşayan vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları, dezenfektasyonların gerekli noktalara yerleştirilmesi, belediye işletmelerinin kapatılması, dış birimlerde düzenlenen etkinliklerin iptali ve risk altında bulunan personele izin verilmesi, süreç açısından kritik birimlerde çalışan personelin ise özveri ile çalışmalarına devam etmesi yönünde kararlar almıştı.

Malum olacağı üzere Coronavirüs sürecinde yaşanan gelişmeler sebebiyle Ülkemizde ve İlçemizde alınan tedbirler kapsamında Belediyemiz bünyesinde Çözüm Masası kurulmuş olup; gerek diğer kamu kurumları ile ortaklaşa gerekse de doğrudan tarafımızca yapılacak faaliyetlerde aksama yaşanmaması adına aşağıda yer alan önlemlerin uygulamaya konulması büyük önem arz etmektedir.

EFES SELÇUK BELEDİYESİ ÇÖZÜM MASASI’NDAN KORONAVİRÜSE KARŞI ÖNLEMLER

Bu kapsamda;

  • Coronavirüs salgını ile mücadele sürecinde Belediyemiz mülkiyetinde olup faaliyetine izin verilmeyen işyerlerinin kira ödemeleri kapalı kaldıkları sürece ertelenecek. İşletmelerin kapalı kaldıkları süre, kira süresine eklenecek. Ertelenen kira bedelleri için yasal prosedürler çerçevesinde iş yeri sahiplerine kolaylık sağlanacaktır.
  • Beyan bilgileri, kira sözleşmesi sorgulama, borç bilgileri, tahakkuk bilgileri, online tahsilat, evrak takip gibi birçok işlemin Belediyemize gelmeksizin https://webportal.selcuk.bel.tr/web/guest/2 adresinden kolaylıkla yapılması mümkün bulunmaktadır.
  • Toplu taşıma araçlarının temizlik ve dezenfeksiyonu daha önceden süregeldiği gibi özenle devam ettirilecek, araçların temizlik ve dezenfeksiyonuna ilave olarak sıklıkla havalandırılması sağlanacak, personelin kişisel temizlik, hijyen ve korumasına özen gösterilecektir. Başta otobüs şoförleri olmak üzere, tüm araç kullanıcıları hijyenik eldiven kullanıp, koruyucu bariyerlerin ve diğer kullanım alanlarının dezenfeksiyonunu yapacaklardır. Buna ilişkin donanım ve malzemelerin ilgili birimlerce temin edilmesi esastır. Koruyucu bariyerler sürekli kapalı tutulacaktır. Eldivenler düzenli değişecek, her tür hijyenik ve koruma önlemleri alınacaktır. Toplu taşıma araçlarının dezenfeksiyonu ve sürücülerinin güvenliği konusunda birimlerimizce her türlü önlemin alınması titizlikle denetlenmektedir.
  • Temizlik ve dezenfeksiyon alanındaki birimlerimizde izinler iptal edilmiş olup, çöplerin daha sık ve düzenli olarak toplanması, ayrıca bu alanda vardiya usulü ile hijyen, ilaçlama ve dezenfeksiyon anlamında ilçemizin kamusal hizmet üreten alanlarının yanında sokak, meydan gibi yoğun kullanılan alanların dezenfeksiyonuna eksiksiz devam edilecektir. Bu alanda görev yapan çalışma arkadaşlarımızın kişisel bakım ve güvenliğinin eksiksiz sağlanması anlamında her türlü önlem alınmaktadır.
  • Belediye mülkiyetinde olan ve şehir içinde faaliyet gösteren umumi tuvaletlerin tamamı, sağlık açısından gerekli temizlik, bakım, onarım ve ilaçlama yapılabilmesi için kullanıma kapatılacaktır.
  • Huzurevi ziyarete kapatılmış olup, dışarıdan besin alınmayacaktır. Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın aldığı hizmet ve bakımlarında hiçbir aksilik yaşatılmayacak, bu alanda görevli personelimiz her türlü kişisel hijyen–bakım önlemini alacaktır.
  • Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından sosyal yardım projelerinin vatandaşlarımıza ulaştırılmasına ve cenaze hizmetlerine dair yapılan destekler aynen devam ettirilecektir. Ayrıca aşevi ile ilgili temizlik, hijyen önemlerinin alınması, malzeme, soğuk zincir, pişirme, saklama vb. tüm kurallara uyulması ile ilgili dezenfeksiyon koşulları ayrıca denetlenecektir.
  • Zabıta Müdürlüğümüz İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile koordineli olarak temizlik, hijyen, sağlık alanında kullanılan malzemelerin fahiş fiyatla satılmaması, gerçek olmayan malzemelerin pazarlanması hususlarında sıkı denetim yapacaktır. Halkın sağlıklı besin ve temizlik ürünlerine uygun gerçek fiyatlarla ulaşabilmesi esas olup, buna aykırı iş ve işlemlere izin verilmeyecek, gerekli yasal işlemler kararlılıkla uygulanacaktır.
  • Ülke genelinde faaliyetlerine izin verilen ve ilçemiz bünyesinde bulunan tüm tesis ile işletmelerde hijyen denetimleri arttırılacaktır.
  • Gerek Belediyemizce yürütülen faaliyetler ile ilgili gerekse de her türlü şikayet ve öneriler ile ilgili Belediyemize 0533 814 33 37 whatsapp ihbar hattından, ayrıca 444 8 892 nolu telefondan ulaşılabilecektir.
  • Merkez mahallelerimiz dışında kalan mahallelerimizde yaşayan hemşehrilerimizden gelen bütün ihbar, şikayet ve talepler, coronavirüs nedeniyle yaşanacak her türlü olumsuzlukları gidermek üzere Belediyemiz bünyesinde kurulan Çözüm Masasına iletilecek olup; Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüzce ilçemizde kırsal alanlarda hizmet verebilmek için Muhtarlarımızla gerekli koordinasyon ayrıca sağlanacaktır.
  • Coronavirüs salgını ile daha etkin ve verimli mücadele edilebilmesi amacıyla Belediyemiz bünyesinde faaliyette olan Gazi Kafe, Carpouze Kafe, Düğün Salonları, Pamucak Sosyal Tesisleri, Meryemana Ziyaret Evi, Efes Örenyeri Otoparkı, Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi, Selçuk Efes Kent Belleği, İsabey Çocuk Bakım Yurdu, Çocuk Kafe, Masal Evi, Kadın Danışma Merkezi gibi umuma açık olan birimlerimizin geçici süreliğine faaliyetleri durdurulmuştur.
  • Halkın yoğun bulunduğu alanlarda ve binalarda halkımızın kolayca erişebileceği şekilde dezenfektanlar yerleştirilmiştir.
  • Bilbord, pano, afiş, mobil uygulamalar, dijital mecra, sosyal medya vb. araçlarla vatandaşlarımızın coronavirüs ile mücadele konusunda bilinçlendirilmesi Belediyemiz tarafından yapılmaktadır.
  • Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının tüm kurumları kapsayan ve bağlayıcı olan 13.03.2020 tarih ve 12362 sayılı genel yazısı kapsamında, Hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, yönetici pozisyonundakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği dezavantajlı gruplar (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 16 Mart 2020 tarihinden itibaren on iki gün idari izinli sayıldığından bu durumda olan personelimize idari izin verilmiştir. Görevine devam eden personelimiz ile Belediyemizin asli ve sürekli işlerinin aksamadan yürütülmesine dair gerekli özveri gösterilmektedir.
Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Coşkusu Menderes’i Sardı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.