Dervişoğlu’ndan kurultay çağrısına sert yanıt!: ‘Adama gülerler’

Dervişoğlu’ndan kurultay çağrısına sert yanıt!: ‘Adama gülerler’
  • 26 Nisan 2019 14:41

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Partisinin İzmir İl Başkanlığında partililer ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Dervişoğlu, ilk olarak yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

SONUÇTAN MEMNUNUZ!
Bazı belediye başkanlıklarını ziyaret edeceklerini söyleyen Dervişoğlu, “Bu seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye’de genel olarak olanların dışında İzmir’de güzel bir seçim dönemi geçirdik. Siyasi partiler ve adaylar İzmir’e yakışan bir üslup içinde kampanyalarını sürdürdüler. Siyasi partilerimizin il başkanlıklarına, adaylarına ve parti tabanlarına teşekkürlerimi bildiriyorum. Biz bu sonuçlardan memnunuz” dedi.

TÜRKİYE’NİN BİRLİK OLMAYA İHTİYACI VAR 
Ülke genelinde seçim sürecinde bazı sıkıntıların yaşandığını dile getiren Dervişoğlu, “Üzüntüm şudur; hukukun içinde yapılan seçimler manipüle edilmek isteniyor. Zihinlerde yaratılan bulanıkların da en yakın zamanda bertaraf edilmesi temennimiz. Seçim sonuçlarından çıkarılması gereken mesajlar vardı. Sayın Cumhurbaşkanı 31 Mart gecesi yaptığı balkon konuşmasında milletin mesajını aldığını söyledi. Bizde bu ifadeden umutlandık ama daha sonra anladık ki herkes bu seçimden farklı bir mesaj almış. Biz milletin mesajının alınmasını istiyoruz. Türkiye zor günlerden geçiyor. Başkanlık sistemine geçildiğinden itibaren tüm zorlukların aşılacağını ifade ediliyordu. Ülkemiz hızla bir ekonomik buhrana doğru ilerliyor. Bunun da sorumluluk sahibi siyasi kadrolarla aşılması gerekiyordu. Türkiye’nin birliğe, birlikteliğe ihtiyacı var. İri olmaya, diri olmaya, birlik olmaya ihtiyacı vardır. Sorunları aşma kudreti göstermesine ihtiyacı var. Bunun layıkıyla yerine getirilmesi amacıyla İYİ Parti olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz” diye konuştu.Dervişoğlu’ndan kurultay çağrısına sert yanıt!: ‘Adama gülerler’

SON YAŞANAN OLAYLAR TÜRKİYE’NİN FITRATINA UYMUYOR 
Son günlerde Türk milletinin fıtratına uyuşmayan haberlerle karşılaşıldığının da altını çizen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, “Çocuk tacizleri, cinayetler arttı. Bunlar sosyal nizamın yara aldığını gösterir. Şehit cenazelerinde siyasi partilerin genel başkanlarına saldırılar yapılıyor bunlar sıradan olaylarmış gibi gösteriliyor. Yapanların yanına kar kalınca da ‘ne yaparsam yanıma kar kalır’ gibi yandaşlık bir zihniyet oluşuyor. Herkes adaleti kendi tesis etmeye başlayınca adaletin zedelendiğine şahit oluruz. Türkiye bunu hak etmiyor ve bizler bunun arkasında ciddi bir çürümenin olduğunu görüyoruz. Ahlak aşılıyor, inanç aşılıyor. Kültürel olarak da atılması gereken çok adımların olduğu kanaatindeyim. Bütün bu gelişmelerin ve her türlü olumsuzluğa rağmen milletimizin beklentileri içinde nihayete ermesini diliyorum” dedi.

KURALTAY ÇAĞRISINA ÇEVAP: ADAMA GÜLERLER 
Geçtiğimiz günlerde İzmir’de parti kurucu üyelerinden bir kısmının basın toplantısı düzenleyerek ‘olağanüstü kurultay yapılması’ çağrısını yaptıklarının hatırlatılması üzerine konuşan Müsavat Dervişoğlu, şu açıklamaları yaptı:
Siyasette her konuşulana cevap vermem. Hak aşımlarını da fevkalade önemserim. Dün bir toplantı yapılmış. Toplantıya katılmış olan arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu partiden istifa etmiş. Dolayısıyla benim de geçmişimde bir başka parti vardı ben de o partiden istifa ettim. Kuruculuk sıfat değildir. Siyasi partilerin karar ve icra organları vardır ve bunlar sorumlulukları yerine getirmekle yükümlüdür. Kuruculuk size ömrünüzün sonuna kadar söz hakkı vermez. Söz hakkı da ona geçmiş oluyor. Ben bu taleplerin önünü ve arkasını değerlendirerek uzaktan takip ediyorum ama akılvari bir insanın eline tutuşturulan her kağıdı okumaması lazım. İYİ Parti Genel İdare Kurulu, Türkiye genelinde il ve ilçelerde kongre kararı aldı. Parti kongre kararı aldıktan sonra kongre çağrısı yapmak ne kadar doğru? Bunlar olur ama had aşımına dikkat etmek lazım. Adama gülerler. Herkesin söylediğine cevap verme durumunda değilim. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum yeni partileri içindeki sorumlulukları yerine getirmelerini öneriyor ve geçmiş hizmetleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay çocuklara resim yarışması ödüllerini verdi: Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

HANGİ BAKIŞ AÇISIYLA BAKIYORLARSA…  
Aynı toplantıda parti için ‘kurucu ruhu kaybettiği’ iddialarını da tepki gösteren Dervişoğlu,  “Adam bir şey söylüyor. Bu arkadaşlarımızın bir kısmı derin yorumlar yapma alışkanlığına sahip kişiler. Bizim içimizde CHP’den de, AK Parti’den de, demokrat görüşten de, eski merkez sağ adalet partisinden de MHP’den de kısacası her görüşten gelen arkadaşlarımız var. Şimdi burada herkes var ben bu arkadaşların gönüllerine göre yeni bir siyasi yapılanma yapamam ki. Ben İYİ Parti’nin hem genel başkan yardımcısı, hem genel idare kurulu üyesi hem de milletvekiliyim. Benim göremediğimi bu arkadaşlar hangi bakış açısıyla görmüşler anlamış değilim. Bu tür kervanlara takılanları haramiler kaçırır” diye konuştu.

EKREM İMAMOĞLU AÇIKLAMASI 
Son olarak, İstanbul’daki seçimler hakkında hala süren tartışmaları değerlendiren Dervişoğlu, “Ben en başından beri İstanbul seçimlerinde iktidar kanadının yapacağı bir şey olmayacağını söylüyorum. İmamoğlu artık o seçimi kazandı. Hukuki açıdan seçimin iptalini gerektirecek bir şey yoktur dolayısıyla sahte deliller hazırlamak üzere bir zaman kazanma sürecinin hayata geçirildiğini düşünüyorum. Kararın geciktirilmesinin Türk demokrasine bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Daha önce benzerlerine rastlamadığım bir durumdur. Ne yaparsanız yapın düşüncesi bizden çok iktidara zarar verir. Türkiye’de seçim yapılıyor ama isteyen geliyor isteyen kalıyor, o zaman seçim neden yapılıyor? Bir siyasi karar verilmek için sürdürülüyor bu. Öncelikle bu düşünceden vazgeçilmesi lazım. Hem iktidar tarafından hem de bazı sözcüler hem de iktidarın küçük ortağı tarafından atılan adımlar ortamı sertleştiriliyor. Bunu da değiştirmek lazım. Siyasiler ipe sapa gelmez açıklamalar yapmasın” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.