Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir’deydi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir’deydi
  • 29 Ekim 2021 08:49

Cumhuriyetimizin 98. yılında, 29 Ekim törenleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir’e ziyarette bulundu. Anıtkabir’de yapılan  törende Cumhurbaşkanı Erdoğan mozaleye çelenk bıraktıktan sonra Anıtkabir özel defterini imzaladı. Erdoğan, Anıtkabir özel defterine yazdığı mesajında 2023 vurgusu yaptı.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98’inci yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir’de tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, bakanlar, yüksek yargı temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları katıldı. Anıtkabir’in avlusuna, Kuvvet Komutanlıkları ile Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlığı’nı temsilen askerler de alındı. Alanda vatandaşlar için de yer ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'deydi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Cumhuriyetimizi  2023 hedefleri ile buluşturmakta kararlıyız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine geçti. Erdoğan’ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Buradan, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a alandaki vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'deydi

Erdoğan, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

“Aziz Atatürk; Cumhuriyetimizin 98’inci yıl dönümüne kavuşmanın gururunu yaşadığımız bu müstesna günde, zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı ve kahraman şehitlerimizi bir kez daha şükranla yad ediyoruz. Şehitlerimizin canları pahasına bizlere emanet ettiği cumhuriyetimizi her alanda güçlendirmek, itibarını artırmak ve dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Tüm insanlığın koronavirüs salgını sebebiyle ciddi krizlerle boğuştuğu bir dönemde, Türkiye; ihracat, istihdam, üretim ve yatırım alanında elde ettiği başarılarla kalkınma yolculuğunu sürdürmektedir. Şanlı tarihi zaferlerle dolu kahraman bir milletin mensupları olarak Cumhuriyetimizi 2023 hedefleri ile buluşturmakta kararlıyız. Ruhun şad olsun.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.