Çıray Bakan’a o tatbikatı sordu: Ada işgal mi ediliyor?

Çıray Bakan’a o tatbikatı sordu: Ada işgal mi ediliyor?
  • 29 Nisan 2016 09:48

CHP İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu üyesi Dr. Aytun Çıray, Yeni Çağ yazarı Ahmet Takan’ın ‘Yunan Silahlı Kuvvetlerinin İzmir açıklarındaki Koyun Adasında Hava Tatbikatı yaptığı’ haberindeki kritik noktaları yazılı soru önergesiyle Meclis’e taşıdı.

Çıray konuyla ilgili açıklamasında bir İzmirli ve devlet adamı olarak Ege’deki egemenlik alanlarımız ve haklarımıza öteden beri özel bir ilgi duyduğunu belirterek, “Yunanistan’ın Türk egemenlik sahasına yönelik ihlal haberlerinin gitgide artmasından ciddi şekilde hem rahatsız oluyor, hem de endişeleniyorum” dedi.

‘Yeni Çağ gazetesinde Ahmet Takan imzalı özel haberin Ege’deki haklarımızı konusundaki  endişelerini daha da arttırdığını’ ifade eden Çıray, Yunanistan’ın tarihsel olarak her zaman Türkiye’nin zor durumlarından faydalanmayı başardığına dikkat çekti.

YUNANİSTAN AKP İKTİDARINI EZİYOR!
Çıray, AKP iktidarlarının dış politikamızı tam anlamıyla çöküşe götürdüğünü, Türkiye’nin IŞİD çapulcularıyla bile baş edemeyen bir pozisyona düşüren mutlak iflas halinden Yunanistan’ın yeni fırsatlar çıkarmasının bu ülkenin tarihini bilenler için hiç şaşırtıcı olmadığının da altını çizdi.

Yunan Silahlı Kuvvetlerinin Yunanistan Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanının katılımıyla yaptığı İzmir Koyun Adası tatbikatının bu çerçevede değerlendirdiğini belirten Çıray ‘tam bir meydan okuma olarak’ nitelediği bu tatbikatın, Türk Milleti adına bazı soruların acilen cevaplandırılmasını gerektirdiğini ifade etti.

Çıray, bu bağlamda, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan şu soruları Meclis Başkanlığı vasıtasıyla yazılı olarak cevaplandırmasını istedi.

-İzmir açıklarındaki Koyun Adası Türkiye’ye mi aittir? Dolayısıyla bu ada Türk egemenlik alanı içinde midir?

-Eğer Koyun Adası Türkiye’ye ait bir kara parçası ise, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri bu kadar yüksek katılımlı bir tatbikatı orada nasıl olup da yapabilmektedir?

-Türk Dışişleri Bakanlığı bu egemenlik ihlalinin Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın talebiyle Yunanistan nezdinde protesto edilmesi için herhangi bir girişimde bulunmuş mudur?

-Olay, Milli Savunma Bakanlığının ve Genelkurmay Başkanlığının resmi internet sitelerinde neden yer almamış; Türkiye’nin egemenlik haklarını ihlal eden bu tatbikata katılan Yunanistan Genel Kurmay Başkanı, Savunma Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı bu sitelerde neden ciddi bir şekilde uyarılıp kınanmamıştır?

Bu haber ilgini çekebilir ->  Naldöken’de değişim başlıyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.