CHP’li Mutlu’dan kadınlara 8 Mart daveti: Eşit bir yaşamdan asla vazgeçmeyeceğiz

CHP’li Mutlu’dan kadınlara 8 Mart daveti: Eşit bir yaşamdan asla vazgeçmeyeceğiz
  • 8 Mart 2024 09:20

           CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yıllardır özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelesinde ön saflarda yer alan kadınlara teşekkür etti. “Haklarımız ve eşit bir yaşamdan asla vazgeçmeyeceğiz” diyen Mutlu, tüm kadınları mücadele ve dayanışmayı büyütmek için 8 Mart’ta alanlara davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla önemli mesajlar verdi. Yıllardır özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelesinde ön saflarda yer alan kadınlara teşekkür eden Mutlu, kazanımları hedef alan her türlü saldırıya karşı bundan sonra da direnmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Göreve gelmesi durumunda belediye bünyesinde hayata geçirecekleri kadın odaklı çalışmalardan da bahseden Mutlu, yerel yaşamda toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için mücadele edeceklerini söyledi. 8 Mart’ta düzenlenecek etkinlik ve yürüyüşlere katılım için tüm kadınları alanlara davet eden Mutlu, “Kazanımlarımızı elimizden almaya çalışanlara, İstanbul Sözleşmesi’nden imza çekenlere, kadınları şiddetle başbaşa bırakanlara ve faillere ceza yerine ödül verenlere karşı bugüne kadar nasıl direndiysek bundan sonra da direnmeye devam edeceğiz. Haklarımız ve eşit bir yaşamdan asla vazgeçmeyeceğiz” mesajı verdi.CHP’li Mutlu’dan kadınlara 8 Mart daveti: Eşit bir yaşamdan asla vazgeçmeyeceğiz

KADIN HAREKETİ DAYANIŞMA RUHUNU GÜÇLENDİRDİ

Kadınların yıllardır özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelesinde ön saflarda yer aldığına dikkat çeken Mutlu, “Bu mücadele sadece kadınların değil, tüm toplumun kalkınması ve demokratikleşme sürecinin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi açısından son derece önemlidir. Kadınlar, sadece evlerin dört duvarı arasında değil, aynı zamanda kamusal alanlarda da hak ettikleri yeri almaları için yoğun bir çaba harcadılar. Bu çaba, sadece kadınların siyasi ve sosyal haklarını kazanmalarıyla sınırlı kalmadı; aynı zamanda toplumun genelinde daha adil bir yapılanma ve demokratik bir kültürün yeşermesi için de zemin hazırladı. Kadın hareketi, toplumun farklı kesimlerinden gelen kadınları bir araya getirerek dayanışma ve birlik ruhunu güçlendirdi. Bu birlik ve dayanışma ruhu, demokratik süreçlerde seslerini daha gür çıkarmalarını sağladı ve politik arenada daha etkili olmalarını sağladı” dedi.

TOPLUMSAL DÖNÜŞÜMÜN LOKOMOTİFİ

Kadın hareketinin toplumun sorunlarına duyarlılığı artırarak adaletin tesis edilmesi için önemli bir rol oynadığını kaydeden Mutlu, “Kadınlar, adaletin sağlanması, insan haklarının korunması ve demokratik değerlerin güçlendirilmesi için mücadele ettiler ve etmeye devam ediyorlar. Bugün, ülkemizdeki demokratik süreçlerin vazgeçilmez bir parçası olan kadınlar, her alanda varlık göstererek toplumsal dönüşümün ve ilerlemenin lokomotifi olmaya devam ediyorlar. Onların fedakarlıkları ve mücadele azmi, gelecek nesillere ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Kadın hareketinin 1980’li yıllardan itibaren ülkemizdeki demokratik gelişime katkıları büyük ve önemlidir. Kadınların mücadelesi, daha adil, daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye için verilen bir onurlu mücadeledir. Bu mücadelede emeği geçen tüm kadınlara minnettarız ve onların yolundan giderek, daha aydınlık bir geleceği birlikte inşa etme kararlılığımızı yineliyoruz” ifadelerini kullandı.CHP’li Mutlu’dan kadınlara 8 Mart daveti: Eşit bir yaşamdan asla vazgeçmeyeceğiz

Bu haber ilgini çekebilir ->  FİLİZ BAŞKAN’DAN LİDERLİK ZİRVESİ MESAJI: DOĞRU YERDESİNİZ

DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Her türlü baskıya karşı dün olduğu gibi bundan sonra da direnmeye devam edeceklerini söyleyen Mutlu, “Kazanımlarımızı elimizden almaya çalışanlara, İstanbul Sözleşmesi’nden imza çekenlere, kadınları şiddetle başbaşa bırakanlara ve faillere ceza yerine ödül verenlere karşı bugüne kadar nasıl direndiysek bundan sonra da direnmeye devam edeceğiz. Türkiye’de kadınlar, kendi kimliklerini koruyabilmek için ciddi bir mücadele vermekte. Erkek egemen bir alan olan siyaset de bu anlamda kadınlar için önemli bir mücadele alanı. Buna rağmen Genel Başkanımız Özgür Özel ve PM ile MYK üyelerimiz, İzmir’de adeta bir tarih yazdı ve seçilebilecek yerlerden 9 kadın aday gösterdi. Bizlerin yazacağı başarı hikayesi de yeni kadın belediye başkanlarının hem önünü açacak hem de sayısını artıracak.”

YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI

Göreve gelmesi durumunda Konak Belediyesi’nde hayata geçireceği kadın odaklı çalışmalardan da bahseden Mutlu, “Kadınların iş hayatına, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımının önündeki engelleri kaldıracak, onlara güvenli alanlar sunacağız. Kadın istihdamının artması için kreş ve çocuk bakımevi sayılarını artıracağız. Anne sağlığını her aşamada takip edecek sistemi yaygınlaştıracak, belediye hizmetlerinde kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayacağız. Kadın yönetici ve çalışan istihdamında cinsiyet eşitliğini esas alacağız. Yok sayılan kadın emeğinin daha görünür olması için üretimlerini ve kadın kooperatiflerini destekleyeceğiz. Tasarımında ve yürütmesinde doğrudan kadınların rol aldığı kadın dayanışma birimi ve sığınma evi kuracağız. Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlayarak yerel yaşamda toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için yol haritası oluşturacağız” diye konuştu.

KADINLARA ‘ALANLARDAYIZ’ ÇAĞRISI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklere katılım için tüm kadınları alanlara davet eden Mutlu, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde her yıl olduğu gibi bugün de ‘Kadın yaşam özgürlük’ diye haykırmak için sokaklarda olacağım. Tüm kadınları mücadele ve dayanışmamızı büyütmek için alanlara çağırıyorum. Haklarımız ve eşit bir yaşamdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.