CHP’li Günay: Veli Ağababa ile yol yürümek bana onur verir

CHP’li Günay: Veli Ağababa ile yol yürümek bana onur verir
  • 15 Aralık 2023 17:40

Gazeteci Fatih Portakal’ın iddialarıyla gündeme gelen CHP Urla Belediye Başkan aday adayı Mustafa Günay, basın mensuplarıyla bir araya geldi. CHP’li Günay, Veli Ağababa ile ilgili olarak ‘Yol yürümekten onur duyarım’ dedi. Günay ayrıca, “Veli Ağababa benim akrabam değil aksini ispat ederlerse İzmir’i terk ederim” dedi.

CHP’li Urla Belediye Başkan aday adayı Mustafa Günay Urla’da basın mensupları ile bir araya geldi. Yıllarca Güzelbahçe’ye verdiği hizmetlerle tanınan CHP’li Günay’ın, Urla’dan aday adayı olması tartışma konusu oldu. Yine geçtiğimiz günlerde canlı yayında yayın yapan Fatih Portakal’ın, CHP’li aday adayı Günay’ın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa’nın yeğeni olduğu ve Urla’nın adayının zaten belli olduğu yönündeki iddialara yanıt verdi.

“İSPATLARLARSA İZMİR’İ TERK EDERİM “

CHP’li Günay, Fatih Portakal’ın canlı yayında söylediği iddialara yanıt verdi. Günay, “CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa’nın akrabası olduğumu ispatlarlarsa İzmir’i terk ederim” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Veli Ağababa ile sadece dost olduğunu onunda siyasi bir dostluk olduğunu vurgulayan CHP’li Günay, açıklamasını şu sözlerle devam etti, “Türkiye Cumhuriyeti’nde yüzlerce mahkemeye gittim ama bir gün dahi ceza almadım. Veli Ağababa ile yol yürümek bana onur verir. Veli Ağababa benim akrabam değil aksini ispat ederlerse İzmir’i terk ederim. Zaten Fulya’nın hiç alakası yok. Benimle ilgili bir şey varsa yazın ama olmayan şeyin iftirasını atmayın. Fatih Portakal’a yazdım. ‘İyi akşamlar. Benimle ilgili yazı yazmışsınız arayıp sorsaydınız. Veli Ağababa vekilimdir ama akrabam değildir. Sizle tanışmak isterim’ dedim. Ama yazdığı tek şey iyi akşamlar oldu. Gelseydi konuşurduk. Doğru neyse onu söylerdik. Akraba olsam Veli Ağababa hırsız değil bir şey değil. Benim özgür özel ve ağababa ile olan dostluğum özel değil sadece siyasi bir dostluktur.”

“URLA’DA BOŞLUK VARDI”

Urla’da yönetime geçtiği takdirde özel kalem dahil hiçbir personeli işten çıkarmayacağını vurgulayan CHP’li Günay, “Eğer seçilirsem söz veriyorum. Hiçbir personeli işten çıkarmayacağım. Özel Kalem ve müdürde dahil hep birlikte çalışacağız” dedi. Günay, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Yolun sonu geldi. Belediyecilik yapmanın zamanı geldi. Urla ile her zaman diyaloğum vardı. Urla’da olan boşlukla da Belediye Başkanlığı yapmaya talip oldum. Urla’nın mevcut belediyesi kötü durumda. Urla’yı hak ettiği gibi yönetmek istiyorum. Bu yüzden Urla’dan dosya aldım. Urla için gece gündüz çalışıp Güzelbahçe’de yaptıklarımızdan daha iyisini yapacağım. Eğer seçilirsem söz veriyorum. Hiçbir personeli, işten çıkarmayacağım. Özel kalem ve müdürde dahil, hep birlikte elele çalışacağız. Ancak mazbatayı aldıktan sonra yeni bir bina alınana kadar o binaya girmem. CHP amblemi olmadan hangi belediye başkanı seçim kazanabilir. Eğer kazandıktan sonra bu unutuluyorsa hainliktir. Urla’ya yakışır bir bina olmalı. Ayrıca Urla’dan 75 in üzerinde oy bekliyorum.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”

 “GÜZELBAHÇE’DE YAPACAK BİR ŞEY KALMADI”

CHP’li Günay’a neden Güzelbahçe’de değil de Urla’da aday adayı olduğu sorusu yöneltildi. Güzelbahçe’de yapılacak pek bir şey kalmadığını söyleyen Günay, “İlk geldiğimiz sene Güzelbahçe yarıya kadar su doluydu. Şu an Güzelbahçe’de yağmurlar artık sıkıntı yaratmıyor” dedi. Ayrıca bürokratların elinde oyuncak olmayacağının da sözünü veren Günay, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı, “Güzel bahçede beraber çalıştığım başkanım var. Yapılacak pek bir şey kalmadı. Kıyı düzenlemesi hariç pek bir şey kalmadı. Güzel bahçede su ve elektrik sorunu bitti. İlk geldiğimiz sene Güzelbahçe yarıya kadar su doluydu. Şu an Güzelbahçe’de yağmurlar artık sıkıntı yaratmıyor. Ama Urla’da hala foseptik çukurları var ve hizmete ihtiyacı var. Bende bunu kendime görev edindim. Kendi adıma basının önünde söz veriyorum. Bürokratların elinde oyuncak olmayacağım. Dolu dolu bir 15 sene geçirdim. O yüzden talibim. Benim adım açıklanırsa odanız ve derneğinizle ilgili sorunları hazırlayıp bir hafta içinde benimle paylaşın diyorum. Benim adım açıklanırsa muhtarlar, STK, ve dernekler kendi sorunlarını hazırlasın hep birlikte çözelim. Ben bir hafta içinde belediye olan kısmını çözeceğim. Birlikte oturup ortak bir karar alacağız.”

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.