CHP velilerle alana indi

CHP velilerle alana indi
  • 12 Kasım 2016 11:34

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yeni yayınlanan 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği İzmir’deki bazı ilçe belediyelerinin eğitim faaliyetleri durduruldu.

CHP ihtiyaç sahibindeki öğrencilere ücretsiz eğitim ve öğretim veren ilçe belediye dershanelerinin kapatılmasını protesto etti.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, il yöneticileri, partililer, öğrenciler ve aileleri BELGEM önünde yapılan basın açıklamasında uygulamaya tepki gösterdi.

Bornova Belediye Başkanı Atila, “Burada 5 bin 500 çocuk okuyor. Aileleriyle birlikte çok büyük rakama ulaşıyor. Bu kadar insan mağdur” derken, İlçe Başkanı Kavalar ise hükümete, “Çekin elinizi milli eğitimden” şeklinde seslendi.
Kavalar, “Bu eğitim merkezinin kapatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bizler belediye başkanımızla ve örgütümüzle yerelde, milletvekillerimizde parlamentoda mücadele edeceğiz. Hep beraber direnceğiz. Öğrenci ve aileleriyle bu mücadeleyi beraber yürüteceğiz. Belediye başkanımızla bir haftadır ‘burayı nasıl açık tutarız’ diye konuşuyoruz.  Bazı belediyelerin kapatılmadığını öğrendik. Böyle bir yol varsa belediye başkanımız gerekeni yapacak ve buranın açık kalması için elinden geleni yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından kalabalık ‘BELGEM bizimdir bizim kalacak’ sloganı attı ve Andımız okundu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal sözünü tuttu, Binler Bayraklı’ya akın etti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.