CHP ve HDP’ye Hendek Çıkışı

CHP ve HDP’ye Hendek Çıkışı
  • 21 Ocak 2016 11:20

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP ile HDP’nin el ele vererek Kurtuluş Savaşı’nda bile açık olan TBMM’yi kapatmaya çalışmasını Gazi Meclis’in ruhuna ihanet olarak değerlendirdi.

Özellikle CHP’nin bu hareketiyle terörün değirmenine su taşımayı sürdürdüğünü ifade eden Kaya, “CHP ile HDP’nin 7 Haziran seçimleri öncesinde başlattığı karşılıklı işbirliği sürüyor. Daha önceden defalarca gördüğümüz bu kardeşliğin son örneğini dün hep birlikte müşahede ettik. CHP ile HDP birlikte TBMM’nin kapanmasını istedi. Kurtuluş Savaşı’nda bile açık olan Gazi Meclis’in kapanmasını istemek terörün değirmenine su taşımaktır. Buna asla müsaade etmeyiz. CHP-HDP ittifakının TBMM’ye hendek açmasına izin vermeyiz” şeklinde konuştu.

Milletin vicdanına havale ediyoruz
CHP’nin HDP’nin arka bahçesi gibi davrandığını ifade eden Kaya, “Özellikle terörle karşı karşıya olduğumuz bu dönemde, iktidar kadar muhalefete de sorumluluk düşmektedir. Ancak CHP’nin sorumluluk almayı bırakın, terörle, şiddetle arasına mesafe koyamamış bir siyasi parti olan HDP’nin arka bahçesi gibi davranması düşündürücüdür. Şiddeti ve silahı siyasetlerinin teminatı olarak gören bir anlayışla işbirliği halinde olmak CHP adına bir utanç vesikasıdır. CHP Genel Başkanı teröristlere ‘hendek kazan arkadaşlar’ diyor, terör örgütü PKK’nın yayın organı Yeni Özgür Politika’da yazan PKK’nın Kandil’deki sözde liderlerinden Mustafa Karasu ise Kılıçdaroğlu’na destek çıkarak ‘CHP lideri Kılıçdaroğlu gerçekten de çok doğru bir tespit yapmış’ ifadelerini kullanıyor. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada hendekleri savunuyor, eli kanlı terörist PKK’lılara şehit diyor. Güvenlik güçlerimize bombalı saldırı yapan teröristler için ‘babalarını şehit ederseniz eli bomba tutar’ ifadelerini kullanıyor. Millete ihanet eden bir güruhla yapılan bu kardeşliği, bu işbirliğini milletimizin vicdanına havale ediyoruz. İzmirli hemşehrilerimiz, CHP’nin gerçek yüzünü gösterdiği bu duruşunu asla kabullenemeyecektir. Hem kurtuluşun hem de kuruluşun simge kenti olan İzmir, CHP’nin ülkemizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör örgütüyle kurduğu dirsek temasına tepkisini gösterecektir” dedi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  ASGARİ ÜCRETLİ ZAM BEKLİYOR PARALAR KÖPRÜ İŞLETMECİLERİNE AKIYOR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.