CHP Katliam Alanında

CHP Katliam Alanında
  • 20 Ocak 2016 12:39

Gizem Çetinkol-Gazete Ege/İzmir’in Urla İlçesi’ndeki Ovacık Köyü, ağaç katliamıyla karşı karşıya. Ethem Sancak’ın kardeşi Haydar Sancak’ın Başkanı olduğu Hassas Teknik Elektrik Şirketi’nin, 6 RES türbini dikmesi için orman işçileri, ağaç kesimine başladı.

Öte yandan köylülerin ağaç kesimine karşı Orman Bölge Müdürlüğü’ne açtığı dava hala devam ederken kesimin yapılması, Ovacık halkının tepkisini topladı.

CHP Katliam Alanında

Ovacık halkına destek olmak adına CHP İzmir İl Örgütü ve Gençlik Kolları, Ovacık’a giderek inceleme yaptılar. Köylülerle bir araya gelen heyette CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, PM üyesi Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse ve partililer bulunuyor.

Urla Ovacık’ta yaşanan ağaç katliamına tepki olarak alana giden PM üyesi Mustafa Moroğlu, Gazete Ege’ye  konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Alanda neredeyse hiç ağaç kalmadığının altını çizen Moroğlu, “Şu an burada hiçbir şirket yetkilisi yok, Orman Genel müdürlüğüne bağlı ekipler şirketin bütün işlerini yapıyor.  Ormanı da talan ediyorlar. Kesim işlemi bitmiş, talan etmişler, binlerce ağaç katledilmiş. Temizliğini de Orman Genel Müdürlüğü yapıyor” dedi.

CHP Katliam Alanında

“ÇEKİRGE SÜRÜSÜ GİBİLER”

AK Parti hükümetine yüklenen PM Üyesi Mustafa Moroğlu, “Durumu özetlemek gerekirse; biz köylüyüz. Eskiden nohutu ekerdik, çekirge sürüsü gelir talan ederdi. Bunlar da çekirge sürüsü gibi gelmişler, her şeyi tarumar etmişler. Tüm Türkiye’yi tarla olarak görüyorlar ve talan ediyorlar. Büyükşehir’in orman yangınlarını engellemek için yapmış olduğu yolun olduğu yerler,  elektrik dağıtım şebekesine yakın olan yerler. Her yer hesaplanmış, kitaplanmış ona göre bir işlem yapılmış. Bu bir katliam yani insan göz yaşlarını tutamıyor. Her yerde katledilmiş ağaçlar var” diyerek duygularını ifade etti.

“HUKUKA AYKIRI”

Şu an hukuka aykırı bir işlem yürütüldüğünü belirten Moroğlu, “Ayrıca hukuki de değil. Devam eden bir dava var. Orman Bakanı ‘bir imza ile kesebilirsiniz’ demiş, talimatı da Orman Genel Müdürlüğü Güzelbahçe Bölgeye vermiş, onlar kesiyor. Köylüler ve çevreciler şu an için alanda bulunuyorlar” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇA’DA ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.