CHP İzmir’de kongre başladı

CHP İzmir’de kongre başladı
  • 7 Ocak 2018 13:29

CHP İzmir’de kongre heyecanı başladı.

Kongrede Divan Başkanı oy birliğiyle Tekin Bingöl seçildi. Bingöl yaptığı konuşmada:

”Demokrasiyi rafa kaldıran bir anlayışı yerle bir etmek adına demokrasiyi bütün kurumlarda yeniden işletmek adına büyük kurultay yapacağız. Ülkenin buna çok ihtiyacı var. AKP döneminde Türkiye sorunlar yumağına geldi. ‘9 yaşındaki çocuk evlenebilir’ diye fetva verildi. Türkiye’de 18 yaşını doldurmayanlar ehliyet dahi alamıyor. Gerici anlayış rahat şekilde 9 yaşındaki kız çocukları evlenebilir diyor. Toplumsal muhalefet uç vermeye başladı. Toplumsal barış bu sözleri geri çektirdi. AKP iktidarına kadar saygınlığı olan bir ülkeydik. Bugün bu saygınlığı yitirdik.Önümüzde çok önemli 3 seçim var. Yerel seçimlerde iktidar olmamız gerek. Bizim belediyelerimiz sadece hizmet üretiyor. AKP’li belediyeler şehirleri yaşanmaz hale getiriyor. AKP’nin elinden bu belediyeleri alıp sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla dosta düşmana belediyecilik nasıl yapılır göstermeliyiz. Yerel seçim sonrası tarafsız bir Cumhurbaşkanını seçmemiz gerek. Türkiye’nin yeniden aydınlığa erişmesi birlik beraberlik adına Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanmamız gerek. Önce kendi içimizde demokrasinin çok temel ilkelerinden olan uzlaşmayı dayanışmayı mutlaka uygulamamız gerek. Herkesi kucaklaştıran kimseyi ötekileştirmemenin yolu bu kongrelerden geçiyor. Kim kazanırsa kazansın kongrenin kazananı İzmir olacak, CHP olacak. Bizim birbirimizi ötekileştirmeye hakkımız yok.” ifadelerini kullandı.

Adaylar salona geldi

Adaylar Deniz Yücel ve Utku Gümrükçü salona coşkulu bir giriş yaptı. Adaylardan salona ilk gelen Deniz Yücel oldu. Yücel salona eşi ve çocuğuyla birlikte girdi.

Adaylardan Utku Gümrükçü ise salona kadın ve genç ağırlıklı kalabalık bir ekiple girdi. Gümrükçü salona girerken Gençlik Marşı söylendi. Gümrükçü tribünleri selamladıktan sonra yerine oturdu.

CHP İzmir’de kongre başladı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.