CHP İzmir Pazar günü Taksim’e gidiyor!

CHP İzmir Pazar günü Taksim’e gidiyor!
  • 21 Temmuz 2016 14:10

Türkiye’de 15 Temmuzda yaşanan darbe girişimi sonrası CHP Taksim de Cumhuriyet ve Demokrasi mitingi gerçekleştirme kararı almıştı. Kararın ardından MGK toplantısından OHAL kararı çıkmış ve CHP’nin mitingi gerçekleştrip gerçekleştirmeyeceği merak konusu olmuştu.

İzmir İl Yönetimi, ilan edilen OHAL kararı ile Taksim’de yapılacak Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne katılım konularını masaya yatırmak için bir araya geldi. Başkan Yüksel’in idaresinde gerçekleşen toplantıdan mitinge iştirak kararı çıktı. Örgüt 24 Temmuz sabahı tam kadro olarak İstanbul’a gidecek.

CHP İzmir İl Başkanlığında gerçekleştirilen İl Yönetim Kurulu Toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Parti Meclisi (PM) üyeleri, milletvekilleri, ilçe ve belediye başkanları da katıldı.

Toplantı öncesinde açıklama yapan İl Başkanı Alaattin Yüksel şunları söyledi:

İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) yaptığım konuşmada eğer girişim başarıya ulaşsaydı tek adamın yönettiği bir ülkeye dönüşeceğimizi söyledim.  Kaç kişiden oluşacaksa bir cunta ve başımızda bir diktatör olacaktı. Her söylediği kanun olacak astığı astık kestiği kestik olacaktı. Ticaret Odası meclis üyeleri çıkarken, ‘darbe girişimiyle ilgili aynı düşüncedeyiz. Ama sizin anlattığınız başımıza gelecek şeylerin önemli bir kısmı sivil hayatımızda, darbe girişiminden önce de gündemde olan şeylerdi’ dediler. Ben onun için anlatmamıştım ama ne yazık ki bu sıkıntıları yaşıyorduk. Çünkü her darbe öncesi halkı canından bezdirdiler. Geçmişte insanlar darbelere sarıldı ama şimdi tüm siyasi partiler darbeye karşı çıktı. Ağız birliği etmişcesine net bir şekilde hepimiz amasız fakatsız karşı çıktık. Siyaset kurumu Türkiye’nin normalleşmesi, barış ve huzur için çalışmalara başlamalı.

Pazar günü CHP olarak demokrasi mitingi yapacağız. Partimiz yapıyor ama tüm siyasi partileri sivil toplum kuruluşlarını çağırıyoruz. Parti amblemleri olmadan büyük İstanbul mitingi gerçekleştireceğiz. Toplantıda İzmir olarak katılımımızı konuşacağız.  10 Ağustos’ta ise Çanakkale Anafartalar Toplantısı’na da katılacağız.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.