Büyükşehir’den öğrencilere tramvay eğitimi

Büyükşehir’den öğrencilere tramvay eğitimi
  • 15 Şubat 2024 14:41

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 27 Ocak’ta hizmete açtığı, günde 30 bini aşkın yolcu taşıyan Çiğli Tramvayı bölgesinde öğrencilere “Gözünüz Tramvayda olsun” eğitimi vermeye başladı. 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine tramvay sisteminin çalışma evrelerini anlatmak, olası kazaların önüne geçilmesini sağlamak için başlatılan eğitim programı devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve geldiği günden bu yana kenti demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Çiğli Tramvayı, İzmirlilerden yoğun ilgi görüyor. Çiğli Tramvayı, günde 30 bini aşkın yolcu taşırken bölgede bulunan İsmail Rahmi Karadavut İlkokulu’nda öğrencilere tramvaya dair eğitim verildi.

Öğrencilere eğitim
İzmir Metro A.Ş., 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine tramvay sisteminin çalışma evrelerini anlatmak, olası kazaların önüne geçilmesini sağlamak için eğitim programı düzenledi. 650 öğrenciyi bilgilendiren İzmir Metro A.Ş. personeli, “Gözünüz Tramvayda Olsun” sunumuyla tramvayı kimlerin sürdüğü, nasıl binileceği, nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konularda bilgiler aktardı.

Günde 30 bini aşkın yolcu
Kent içi trafiğini rahatlatmak, Çiğli ilçesindeki kritik noktalara kolay bağlantı sağlamak adına hizmete alınan Çiğli Tramvayı, daha ilk günlerinden çok sevildi. Karşıyaka ile Çiğli’yi birbirine bağlayan Çiğli Tramvayı, günde 31 bin 660 yolcu taşıyor. Hastane, okul gibi birçok önemli noktadan geçen Çiğli Tramvayı, vatandaşlar için büyük konfor ve rahatlık sağlıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.