Büyükşehir açıkladı: Körfez’deki korkutan görüntünün sebebi ne?

Büyükşehir açıkladı: Körfez’deki korkutan görüntünün sebebi ne?
  • 2 Temmuz 2016 11:46

İzmir Körfezi’nin temizliği ve rehabilitasyonu için süren çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Karşıyaka Mavişehir’deki görüntüler tedirginliğe neden olmuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin aşırı rüzgar ve lodoslu havalarda su baskınlarını önlemek için kurduğu set ve yanındaki pompa istasyonunun olduğu bölgeden Körfez’e karışan kirli akıntı gündeme gelmişti.

Konuyu gündeme getiren AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe ise Büyükşehir’i göreve çağırırken Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün ise denetim yapmasını istemişti.

Korkutan gelişmenin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaptı. Büyükşehir, İZSU Genel Müdürlüğü’nün bölgedeki çalışmalarla ilgili verdiği bilginin ardından görüntünün pompaların revizyonu esnasında dipte kalan malzemeler olduğunu vurguladı.

İŞTE O AÇIKLAMA
Mavişehir bölgesindeki pompa istasyonu, geçtiğimiz yıllarda denizin gel git olayları ile birlikte lodos’lu havalarda meydana gelen ve yağışlı günlerde yaşanan su baskınlarını önlemek için yapılan bir yağmur suyu tahliye pompa istasyonudur. Pompa istasyonu sadece yüzeysel ve kısmi zamanlarda deniz suyunu toplayarak denize deşarj etmektedir. Pompa istasyonuna tek bir bağlantısı olan üzeri ızgaralı yağmur suyu hattı bulunmaktadır. İçerisine kesinlikle herhangi bir atık su dahil olmamaktadır. Ancak söz konusu olayın meydana gelmesinin sebebi,  istasyon içerisindeki pompaların revizyonu esnasında ve pompa istasyonunun dibindeki malzemenin temizliği esnasında oluşan su olmakla birlikte kesinlikle denizin kalitesini bozacak bir atık teşkil etmemektedir. İstasyondaki pompa revizyonu tamamlanmış olup, pompaya bağlantısı olan yağmur suyu hatlarının da temizliği başlamış ve bayram öncesi tamamlanacaktır. Tüm gerekli önlemler alınmıştır…

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Denizli üreticilere 50 bin adet fidan dağıttı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.