Buca Belediyesi’nden sürdürülebilir çevre atağı

Buca Belediyesi’nden sürdürülebilir çevre atağı
  • 1 Temmuz 2023 11:31

BUCA Belediyesi, çevresel sürdürülebilirlikle ilgili örnek projelerini art arda hayata geçiriyor.  Kuraklıkla mücadele çalışmaları kapsamında yağmur suyu hasadı yapan belediye, şimdi de kurduğu yağmur bahçesi ile kuraklığa dayanıklı bitki yetiştiriciliğine başlarken, güneş enerjisi kullanılarak elektronik cihazların şarj edilmesini sağlayan solar bank ile de elektrik enerjisi tüketimini azaltmayı hedefliyor.
Buca Belediyesi, katılımcısı olduğu İsveç Lund Üniversitesi’nin “Sürdürülebilir, Dirençli ve Kapsayıcı Kamusal Alanlar ve Hizmetler İçin Ortak 2022-2023 Tasarım Programı” kapsamında pilot bölge seçilen Işılay Saygın Gençlik Merkezi’nde çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, projenin ilk etabında iklim dirençli kentler yaratmak adına yağmur suyu hasadına başladı.  Bu çerçevede çatıya düşen yağmur suyu toplandı; önümüzdeki kurak günlerde merkezin bahçesini sulamada kullanılacak.
TASARRUF SAĞLAYACAK
Daha sonra, Işılay Saygın Gençlik Merkezi’nin bahçesinde yağmur bahçesi uygulama alanı oluşturuldu.  Kuraklığa dayanıklı 9 farklı bitki seçilerek iklime dayanıklı yeşil alan yaratıldı.  Ayrıca, merkezin bahçesine kurulan ve güneş enerjisi kullanılarak öğrencilerin elektronik cihazlarını şarj etmelerini sağlayacak 2 adet solar bank ile elektrik giderlerinin de azaltılması hedefleniyor.
HEDEF PROJEYİ BÜYÜTMEK
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, günümüz dünyasında oldukça önemli hale gelen toplumun, doğanın ve ekonominin sürdürülebilirliği için üretilen projelere büyük önem verdiklerini söyledi. Hayata geçirdikleri pilot projenin başarıyla ilerlediğini belirten Başkan Kılıç, hedeflerinin projeyi tüm hizmet binalarında hayata geçirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “İğne Deliğinden Bornova” sergisi büyük ilgi gördü
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.