Bornova’nın gururu Bekir Osmanoğlu

Bornova’nın gururu Bekir Osmanoğlu
  • 29 Kasım 2023 11:47

Bornova Belediyespor Kulübü’nün spor okulları altyapısından yetişen Bekir Osmanoğlu Bosna Hersek’te gerçekleşen Taekwondo Balkan Şampiyonası’nda 51 kilo da Gençler Balkan Şampiyonu oldu. Tesisleşme ve alt yapı olmak üzere spor alanında önemli çalışma ve yatırımlar yaptıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu gurur hepimizin” dedi. 

24-25 Kasım tarihlerinde Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen Balkan Taekwondo Şampiyonası’nde gençler kategorisinde Milli Takım sporcusu olarak mücadele eden Bekir Osmanoğlu Bornova’nın gururu oldu. Genç sporcu iki gün süren şampiyonada 51 kilo da birincilik kürsüsüne çıktı.

 En çok madalya Türkiye’nin

 

Türkiye, 23. Balkan Taekwondo Şampiyonası’nda gençler kategorisinde 20 sporcu ile temsil edildi. Taekwondo Genç Milli Takımı, 20 sporcuyla temsil edildiği şampiyonanın gençler kategorisinde 10 altın, 2 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 15 madalya elde etti. Türk sporcular büyükler, gençler ve yıldızlar olmak üzere tüm kategorilerde 23 altın, 12 gümüş, 24 bronz olmak üzere toplam 59 madalya kazandı. Türkiye, şampiyonada en çok madalya kazanan ülke oldu.

 

Bu gurur hepimizin

 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi olarak başta tesisleşme ve alt yapı olmak üzere pek çok dalda önemli çalışma ve yatırımlar yaptıklarını söyledi. Asıl amaçlarının çocuklara ve gençlere sporu sevdirmek,  yediden yetmişe tüm Bornovalıların uygun şartlarda spor yapmasını sağlamak olduğunu belirterek, “Bu anlamda yarışmadan ziyade yetiştiricilik bizler için öncelik olsa da böylesi başarılar hizmet yolunda motivasyonumuzu arttırıyor. Bu gurur hepimizin. Diğer genç sporcularımıza örnek olması dileğiyle başarılı sporcumuzu, emek veren antrenörlerimizi ve ailesini kutluyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Karabağlar Kent Konseyi Gençlik Çalıştayı’na katıldı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.