Bornova’nın çehresi değişecek

Bornova’nın çehresi değişecek
  • 15 Mart 2024 11:07

CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Bornova’nın çehresini değiştirecek projeleri olduğunu söyledi. Doğayla uyumlu, yaşam alanlarının genişlediği ve çeşitlendiği, sokaklarında mutlu insanların dolaştığı güçlü ve güzel Bornova’yı kuracağız” dedi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık emekçilerini ziyaret eden Eşki, daha sonra Yeşilova Mahallesinde esnaf ve Bornovalılarla buluştu. Aday Ömer Eşki, İzmir Milletvekili Ednan Aslan’ın da katıldığı ziyaretlerde başkanlık sürecinde yapacaklarını Bornovalılarla paylaştı.

Hedefinin 5 yılın sonunda bugünkünden çok daha farkla bir Bornova oluşturmak olduğunu ifade eden Eşki, “Adaylık için hazırlandığımda 7 Başlık altında 114 tane projem hazır. En önem verdiğim başlıklardan biri de tanesi ‘doğa ile uyumlu estetik Bornova’ başlığıdır. Bornova’yı tüm çehresiyle beraber değiştirmek istiyoruz. Sadece sosyal yaşantısıyla, yoluyla, çöpüyle değil. Tek tip tabelaların olduğu, yeşil alanlarının genişlediği, her yerde çiçeklerin olduğu, ışıklandırmanın daha estetik yapıldığı, kamusal alanlarda kent mobilyalarının arttığı ve güzelleştiği, kent sembollerinin ve heykellerin arttığı, bütünselliği olan bir kent haline getirmek istiyoruz. Nasıl ki Yılmaz Büyükerşen başkanımız Anadolu bozkırının ortasındaki Eskişehir’i Avrupa’nın kentlerinin çoğundan daha şık ve nezih bir hale getirdiyse; benim de 5 yıldaki amacım bugünkü Bornova’yı, bugünkü haliyle kıyaslanamayacak kadar geliştirmek ve güzelleştirmek. Bunu yapacak enerjiye, vizyona sahibim. Bizim için büyük bir şans. Bornova için de bizim motivasyonumuz büyük bir şans” diye konuştu.

Bornova’nın çehresi değişecek

Güçlü kadro kuracağım

Bornova Belediyesi’nin 1881 yılında kurulduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile yaşıt olduğunu hatırlatan CHP’li Aday Ömer Eşki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bornova Belediyesi son derece güçlü kurumsal kültüre ve çok değerli bürokratlara sahiptir. Genellikle Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri göz önünde olur ama belediyecilik bir kadro işidir. Zaman zaman daha hızlı ve esnek olma adına bu bürokratik zinciri bozan, yapıyı dönüştüren koordinatörlük sistemi kurma çabaları da oldu. Bu durum kurumsal yapıyla uyumlu değildi. Koordinatörlük sistemi derhal kalkacak.

Bornova belediyesi içerisinde potansiyeli çok yüksek, şans verildiğinde çok başarılı işler yapabilecek arkadaşlarımız var. Ayrıca uzun yıllardır siyaset ve belediyenin içinde olduğum için, bugün farklı kurumlarda görev yapan pek çok arkadaşımızı da yanımıza almayı hedefliyoruz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay Fen İşleri Şantiyesi'nde güne başladı

Güçlü ve güzel bir Bornova hedefimiz var. Önümüzdeki 5 yılda koyduğumuz hedeflere erişebilmek için çok güçlü bir kadro kurmamız gerekiyor. Büyük işler takım olmayı başarabilmiş, işlerinde çok iyi insanlardan oluşturulmuş ekiplerle yapılabilir. Bizim de hedefimiz böyle bir kadroyu oluşturmak, bu kadroyla hafızalara kazınacak işler başarmak olacak.”Bornova’nın çehresi değişecek

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.