Bornovalı başkanlardan önemli açıklamalar

Bornovalı başkanlardan önemli açıklamalar
  • 28 Mart 2017 16:30

CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Radyo Romantik Türk’te Abdullah Polat ile Manşet programına konuk oldu. Bornova’da yürüttükleri referandum kampanyasını anlatan Bornovalı başkanlar, Neden Hayır denmesi gerektiğini anlattı. 

Hedef yüzde 70!

CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar kampanyayı başlattıkları günden itibaren parti rozetlerini çıkardıklarını, bunun parti seçimi olmadığını ve ülkenin rejiminin oylanacağını vurguladı. Nevzat Kavalar konuşmasında:
“Kazanacağız. Çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmıyoruz. Kadınlarımız, gençlerimiz hep birlikte mahallelerde, pazar yerlerinde çalışıyoruz.

Biz kampanya başladığı günden itibaren rozetlerimizi çıkardık. Biz bu referandum oylamasını parti seçimi olarak asla görmüyoruz. Belediye başkanı, milletvekili seçmeyeceğiz, rejim oylanacak burada. Önümüze 18 Madde getiriyorlar ama baktığımızda 70-80 maddenin değiştiğini görüyoruz. Anayasa nasıl yapılır, tüm siyasi partiler uzlaşır, üniversiteler, STK’lar fikir beyan eder. Toplumsal mutabakat sağlandıktan sonra referanduma gider. Böyle şu anda da olduğu gibi toplum bölünür. Ben tüm yurttaşlarımızı Cumhuriyete sahip çıkmaya çağırıyorum.

18 yaşında seçme hakkı olan bireyin seçilme hakkını da destekliyoruz. Ancak baktığımızda 25 yaşında kaç milletvekili var. Biz bu işin uygulamasına karşı çıkıyoruz. Bu yapılan gençleri aldatmak, onların oyunu alabilmek için gençleri kandırmaktır. Referandumda hayır çıkacağı için gençler bu hakkı alamayacak ama referandum sonrasında toplumsal mutabakatla biz gençlere bu hakkı vermeye sonuna kadar hazırız.

İstanbul’da yaşayıp ikametgahını alamamış çok genç var. Örgüt olarak bir otobüs ayarladık. Bu arkadaşlarımızı İstanbul’a götürüp oy kullanmalarını sağlayacağız. Aynı otobüsle de geri dönecekler. Evet mi verecekler hayır mı verecekler bilmiyoruz ama oy kullanmaları kendileri için de bizim için de çok önemli.
Hayır kampanyasını geniş bir çalışmayla yürütüyoruz. Sadece biz yokuz. MHP’li arkadaşlarımız var AK Parti’den gelen arkadaşlarımız var, Vatan Partililer var, Demokrat Partililer var, Oy ve Ötesi var, çok sayıda STK var. 

Genel Başkanımızla Ankara’da gerçekleştirdiğimiz toplantıda yüzde 70 Hayır hedefi konuşmuştuk.” ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım’ı da biz koruyoruz

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise “HAYIR’ı kendimiz için değil, 80 milyon için istiyoruz. Çocuklarımız için, geleceğimiz için istiyoruz. Ülkemiz için hayırlı olduğu için istiyoruz. Konuştukça vatandaşlarımızı ikna ediyoruz. Güçlü bir hayır çıkaracağız.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak’ta işçinin yüzünü güldüren sözleşme

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimize, gazilerimize laik olabilmek için, ortak akılla yönetmek, yönetilmek için Hayır demeliyiz. Ülke yönetiminin tek kişiye bırakılması kabul edilebilir değil.

Bu bir referandum. Evet veren de Hayır veren de bizim vatandaşımız. Buradan insanların işiyle, ekmeğiyle oynayanları kınıyorum. Ekonomik yönden sıkıntı içerisindeyiz. Herkesin iş derdi, aş derdi var. Ülkenin güvenlik ve terör sıkıntısı varken bunları çözmek yerine seçime gitmek doğru mu? 15 Temmuz sonrası bir araya gelmişken böyle ayrışmak, ayrıştırmak neden?

Kayseri’de toplumun önemli bir kısmı Evetçi değildi. Ben gitmeden bir anket çalışması inceledim. AK Partili seçmenin yüzde 32’si hayır diyor MHP seçmeninin yüzde 80’i hayır diyor. CHP seçmeninin tamamı HDP seçmeninin tamamına yakını hayır diyor. Konuşuldukça ikna edilemeyen insan yok. TV kanallar,ı medya kuruluşları ciddi baskı altında ancak vatandaşlarımız da bunu görüyor, düşünüyor. Hayır çıktığı zaman ekonomimizde de ciddi düzelmeler olacak. Borsada olumlu işler olacak. Bunu iş adamları söylüyor.

Yıllar sonra İzmir bir Başbakan çıkardı. Biz onun için de Hayır istiyoruz. Binali Yıldırım’ı da biz koruyoruz.

Nutuk siyasi argüman falan değildir. Ulu önder Atatürk’ün ülkemizin nasıl kurulduğunu anlattığı hepimiz için çok önemli bir başucu kitabı. Nutuk’un yasaklanması kabul edilemez. Bu kitabı bir kere değil her gün defalarca okumak gerekir.” açıklamalarında bulundu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.