Bornova’da Go heyecanı başlıyor

Bornova’da Go heyecanı başlıyor
  • 14 Şubat 2024 11:42

Bu yıl 12’incisi düzenlenecek olan Smyrna Go Turnuvası için başvurular başladı. Bornova Belediyesi ve İzmir Go Oyuncuları Derneği (GOZİM) işbirliği ile gerçekleşecek olan etkinlik 24-25 Şubat 2024 tarihlerinde Bornova Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak.

İzmir’in en yüksek katılımlı turnuvalarından biri olan Smyrna Go Turnuvası Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Go oyuncularını biraraya getirecek. Dünyanın en eski tahta oyunu olarak kabul edilen ve ülkemizde de yaygınlaşan ‘Go Oyunu’ için düzenlenen turnuvaya katılmak isteyenler 0 533 304 13 17 numaralı telefonu arayarak ya da goizm.org.tr adresinden bilgi alarak başvuruda bulunabilir.

Nasıl oynanır?

Tahta üzerinde oynanan iki kişilik bir strateji oyunudur. Çin kökenli olmasıyla birlikte bütün Doğu Asya’da tanınır ve oynanır. Oyunda siyah ve beyaz renklerdeki küçük ve yuvarlak taşlar kullanılır. Oyun, sırası gelen oyuncunun kendi taşını oyun tahtasındaki mümkün olan bir yere yerleştirmesi ile oynanır. Tahtaya konulan taşlar esir alınmadığı müddetçe oyun sonuna kadar hareket etmezler. Tüm taşlar aynı değere sahiptir ancak birbirleri arasındaki stratejik konum oyunun yapısını belirler. Oyun sonunda en çok alana sahip olan oyuncu oyunu kazanmış olur.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sakiler'den Bayındır’da Muhteşem Konser
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.