Bornova’da darbe girişimine karşı ortak tavır

Bornova’da darbe girişimine karşı ortak tavır
  • 3 Ağustos 2016 09:08

Her zaman uyum içerisinde çalışan ve kararlarının büyük oy birliği ile alan Bornova Belediye Meclisi, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrası gerçekleşen ilk toplantısında yine örnek oldu. Hain kalkışma, Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nda Belediye Meclisi’nce ortak hazırlanan bildiriyle kınandı. Mecliste grubu bulunan CHP ve AK Parti’nin imzaladığı bildiriyi Başkan Olgun Atila okudu. “15 Temmuz darbe girişimi hepimize yapılan bir saldırıdır” diyerek herkesi Perşembe günü saat 19.30’da Gündoğdu Meydanı’nında yapılacak  Demokrasi Mitingi’ne davet eden Başkan Atila, Büyük Önderimiz Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin tüm toplum olarak bugün daha iyi anlaşıldığını vurguladı.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi, Bornova Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nda Belediye Meclisi’nce ortak hazırlanan bildiriyle kınandı. Hain kalkışma sonrası yaşamını yitiren vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu. CHP Grup Başkan Vekili İbrahim Ulaş Polat ile AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Taştan’ın grupları adına imzaladıkları ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın okuduğu bildiride şu ifadelere yer verildi:

 “Bizler; Başta Bornova’nın seçilmiş Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri ve tüm Bornova Belediyesi ailesi olarak aşağıdaki hususları tüm kamuoyunun bilgisine sunarız. 15 Temmuz gecesi yapılan ve doğrudan demokrasimizi hedef alan darbe girişimi Türk Halkı’nın sağduyusu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi ile başarısızlığa uğratılmıştır. FETÖ isimli örgütün öncülüğünde başlatılan bu darbe girişimi bizlere demokrasinin önemini kavramamız için vesile olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Ülkeleri söz konusu olduğunda amasız ve fakatsız tek vücut olarak saldırılara karşı koyabileceğini, ülkelerini ve demokrasilerini parti ve siyasi görüş ayrımı yapmaksızın birlikte savunacaklarını göstermiştir. Bizler Ülkemizde tekrar birlik ve beraberliğin tesis edilmesini, demokratik hukuk devleti içerisinde yaşama iradesini canları pahasına savunan halkımızaşükran ve minnetimizi sunuyoruz. Bundan sonraki süreçte Ülkemize karşı bu tarz hain kalkışmaların olmaması için bu günlerden ders alarak birlik ve beraberliğin tesis edilmesi için çalışacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.”

 Bornova’da darbe girişimine karşı ortak tavır

Gündoğdu’ya davet etti

 Ortak olarak hazırlanan bildiriyi okuyan Başkan Atila, herkesi Perşembe günü saat 19.30’da Gündoğdu Meydanı’nında yapılacak Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne davet etti. “15 Temmuz darbe girişimi hepimize yapılan bir saldırıdır” diyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Tüm meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, ailelerimizle,  belediye çalışanlarımızla hep birlikte orada olalım” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Denizli üreticilere 50 bin adet fidan dağıttı

Atatürk’ü daha iyi anladık

15 Temmuz gecesi şehit olan tüm vatandaşları rahmetle anan Başkan Atila, demokrasinin hepimizin ortak değeri olduğunu belirterek, “Büyük Önderimiz Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin tüm toplum olarak bugün daha iyi anlaşıldığını hep birlikte anladık. Bugün birlikte beraber olma günü. Hepimiz Cumhuriyet çatısı altında kardeşçe, birlik içerisinde ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bugün birlikteliğe katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 Şehit Polisin adı Bornova’da yaşayacak

 Bu arada Tunceli’de şehit düşen Bornovalı Özel Harekat Polisi Kağan Kılıç isminin  Evka – 4 Mahallesi Barbaros Caddesi ile İsa Yusuf Alptekin Caddesi arasında bulunan mevcut parka verilmesi talebi Bornova Belediye Meclisi’nce oybirliğiyle kabul edildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.