Bornova’da dama heyecanı başladı

Bornova’da dama heyecanı başladı
  • 21 Ekim 2023 10:50

Bornova Belediyesi’nin ilkini 2019 yılında düzenlediği Bornova Uluslararası Türk Daması Turnuvası geniş bir katılımla başladı. Dramalılar Köşkü Kent Arşivi Müzesi’nde düzenlenen Turnuva’nın açılış konuşmasında Filistin’de sivillerin katledilmesi lanetlenirken, sembolik ilk maçı Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile Ege Damacılar Derneği Onursal Başkanı Murat Keser yaptı.

Bornova Belediyesi ve Ege Damacılar Derneği işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bornova Uluslararası Türk Daması Turnuvası’na Türkiye’nin pek çok ilinden 91 damacı katıldı. Pazar günü tamamlanacak Turnuva’nın şampiyonu için belirlenen ödül 20 bin TL olurken, ikinci 10 bin TL, üçüncü 5 bin TL, dördüncü 2 bin TL, beşinci ise bin TL tutarındaki ödüle hak kazanacak. Turnuva’da dereceye girenler puan sistemi ile belirlenecek. Turnuva’da geçen yıl hayatını kaybeden, hayatı boyunca pek çok damacının yetişmesinde emekleri olan, Türkiye’nin en büyük damacısı olarak kabul edilen Mehmet Mürşit Ersöz de anıldı.

Barış ve huzur gelmesini diledi

Turnuva’da bir açılış konuşması yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Filistin’de yaşananların insanlık suçu olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, bölgeye bir an önce barış ve huzurun gelmesini diledi. Belediye başkanlığı görevine seçildiği ilk yıl Turnuva’nın ilkini düzenlediklerini, pandemi nedeniyle iki yıl ara verildikten sonra tekrar devam eden Turnuva’nın üçüncüsünü yapmanın gururunu yaşadığını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Murat Keser’in talebinin ardından aynı yıl düzenlemeye başladıkların Turnuva’nın gelişip büyümesini en büyük dileği olduğunu söyledi.

Gençler de davet edilecek

Dama Turnuvası’na gençlerin ilgisini arttırmak için de çaba harcamanın önemine değinen Başkan İduğ, “Umarım önümüzdeki yıl buraya 25-30 yaş grubundaki gençleri ve kadınlarımızı da davet ederek bir gençlik turnuvası da yapmalıyız. Gençlerimizi yetiştirelim ki bu kültür ileriye taşınsın. Turnuvamızın başarılı ve keyifli bir şekilde geçmesi dileklerimle katılan tüm damacılara başarılar diliyorum” dedi.

Keser’den Başkan’a teşekkür

Ege Damacılar Derneği Onursal Başkanı Murat Keser de Filistin’e yapılan saldırıları kınadı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a Turnuva’nın düzenlenmesindeki desteği ve katkıları için teşekkür eden Keser, “Sayın başkanımız Turnuvamız için çok emek verdi. Kendisini yürekten alkışlıyorum. Bu Turnuva hem kentimize hem ülkemize hem de camiamıza hayırlı olsun uğurlu olsun” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Planetaryumda astronomi sohbetleri başlıyor

Türkiye’nin dört bir yanından katılım

Ege Damacılar Derneği Başkanı Resul Gündüz de “ Bu Turnuva’yı düzenleyen Dr. Mustafa İduğ’a, emeği geçen Bornova Belediyesi çalışanlarına ve Türkiye’nin dört bir yanından gelip katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.