Bornova’da 100. Yıl etkinlikleri sürüyor

Bornova’da 100. Yıl etkinlikleri sürüyor
  • 24 Ekim 2023 10:56

Bornova Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. Yılı’na özel olarak düzenlediği  etkinlikler devam ediyor. Bornova Kent Tarihçisi ve Gazeteci – Yazar Altan Altın, Atatürk’ün 9 Eylül 1922’den İzmir’e son kez geldiği tarih olan Haziran 1934 arasında yaşananları, “Gazi Paşa’nın Bornovası” başlıklı söyleşide anlattı.

Bornovalıların yoğun ilgi gösterdiği söyleşi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşti. Bornova Kent Tarihçisi ve Gazeteci – Yazar Altan Altın, dönemin atmosferini, bugüne kadar görülmemiş fotoğraflar ve görüntülerle özel olarak hazırladığı sunum eşliğinde anlattı. Altın, İzmir’e 18 kez gelen Atatürk’ün 1922 -1934 yıllarında arasında gerçekleşen bu ziyaretlerin 10’unda Bornova’da bulunduğuna dikkat çekti. Kendisi de bir Bornovalı olan Altan Altın, “Bornovamız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün her zaman sevgiyle andığı ve anıldığı bir kenttir. Gazi Paşa, Bornova’ya geldiği zamanlarda bu topraklara pek çok önemli anı bırakmıştır” dedi.

 

Başkan İduğ: “Sorumluluk büyük”

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi olarak geçmişimize saygı duymanın ve tarihimizi gelecek nesillere aktarmanın önemini her zaman vurguladıklarını söyledi. Bornova ve İzmir’i Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, demokrasinin yeşerdiği topraklar olarak tanımlayan Başkan İduğ, “Yani büyük bir sorumluluğumuz var. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yılına özel olarak düzenlediğimiz bu söyleşi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bornova’daki etkileyici hikayesini daha yakından tanımamızı sağladı. Bu çalışması ile Bornova’yı ve bu büyük önderimizin kentimizdeki izlerini anlamamıza katkı sağlayan Altan Altın’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belkahve’den yürüdüler

 

Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Bornova Belediyesi Dağcılık Kolu (BOBEDAK) üyesi 100 dağcı, Belkahve’den Bornova’ya yürüdü. Belkahve Atatürk Anıtı önündeki saygı duruşunun ardından yürüyüşe geçen dağcılar marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na girip, burada İstiklal Marşı’nı okudu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal: Aydınlık Türkiye için çalışacağız!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.