BERGAMA’DA 5 YILDIR KADINLARA YÖNELİK AYRICALIK TANINIYOR

BERGAMA’DA 5 YILDIR KADINLARA YÖNELİK AYRICALIK TANINIYOR
  • 25 Ocak 2024 11:49

Bergama Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık oluşturmak amacıyla 5 yıldır çeşitli projeleri hayata geçiriyor. ‘Kadın Dostu Kent’ anlayışından yola çıkarak toplumsal yaşamda daha çok yer almasını sağlamak için hayata geçen projeleri geliştirmeye devam ediyor.

BERGAMA BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA YÖNELİK KURSLAR DÜZENLENİYOR

Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’mizde yılda ortalama 850 kadına hobi ve meslek edinme kursuyla destek veriyor sanat atölyelerinde dikiş, nakış, iğne oyası, kanaviçe, resim, seramik ve pastacılık gibi ücretsiz kurslar düzenliyor. Özellikle kız çocuklarının kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak amacıyla Bergama Belediyesi Üniversiteye Hazırlık ve KPSS Kursları düzenliyor, kurduğu merkezle Coğrafi işaretli Kız Bergama Halısı Dokuma Kursu ile kadınların hem meslek öğrenmesini hem ekonomik gelir elde etmesini sağlıyor.

HOŞ GELDİN BEBEĞİM PROJESİ

. “Hoş Geldin Bebeğim” projesiyle Necla – Mithat Öztüre Bergama Devlet Hastanesi’nde doğum yapan yeni annelere bebeklerinin ilk anda ihtiyacı olan eşyalardan oluşan hediye paketi takdim ediliyor. Zıbın, şampuan, ıslak mendil, çorap, bebek bezinden oluşan çanta Bergama Devlet Hastanesi’nde doğan her çocuğa hediye olarak veriliyor.

KADINLARIMIZ EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ

Bergama Belediyesi, ihtiyaç duyan herkesin İzmir’e tedavi gördükleri hastanelere taşınması, gıda kolisi ve kıyafet yardımı, aşevinden evlere servis yemek hizmeti, evde bakım hizmetleri, ev eşyası ve inşaat malzemesi desteği, odun ve kömür dağıtımı, kız çocuklarımız okusun diye öğrenim yardımı, hijyen paketi, hasta aracı ve engelli aracı hizmetleriyle kadınların tüm konularda ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyor. Her yıl eğitim – öğretim dönemi başında ilkokula başlayan öğrencilere ücretsiz okuma yazma eğitim seti hediye ederek aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Bergama Kültür Merkezi’nde kadınların kişisel gelişimlerine yönelik söyleşi, seminer, panel, el emeği sergiler, kitap günleri gibi çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenliyor. Rahmi Yeşilsoy Engelliler Merkezi’nde çocukların el becerilerini geliştirirlerken annelerin kursa katılımını sağlayarak sosyalleşmesini, sosyal ve psikolojik destek almalarını sağlıyor. 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü Etkinlikleriyle farkındalık oluşturmaya çalışıyor, Sosyal Market ile ihtiyaç sahibi kadınlara yardım sağlıyor. 65 yaş üstü bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde bakım hizmetleri sunuluyor. Bergama Belediyesi’nin spor tesislerinde kadınlara yönelik pilates, fitness, yüzme ve tenis kursları düzenleniyor. Voleybol başta olmak üzere çeşitli spor dallarında takımları bulunan Bergama Belediyesi; “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesiyle çocuklar, kadınlar ve engeliler için yüzme kursu etkinlikleri düzenliyor. Vizyon projelerden Millet Bahçesi’yle Bergama’da yaşayan kadınlar çocuklarıyla keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturuluyor. Batı Anadolu Serbest Bölgesi, Bergama Organize Sanayi Bölgesi, Yaş Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi ile kadınlara istihdam olanağı sağlanıyor

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

HAKAN KOŞTU; KADINLARIMIZ İÇİN PROJELER ÜRETTİK, ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

5 yıldır Bergama’nın kadınlarına destek verdiklerini ve çeşitli projelerle istihdama destek çıktıklarını belirten Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu; “Kadınlarımız için 5 yıldır projeler ürettik ve üretmeye devam edeceğiz. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durması, sosyal aktivitelerde bulunması, hobi edinmeleri için uğraştık ve çalıştık. Doğumdan ölüme yanlarında olmak için var gücümüzle çalışıyoruz”

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.