Başkan Soyer, “Tornadan çıkmış gibi tek fikir istemedik”

Başkan Soyer, “Tornadan çıkmış gibi tek fikir istemedik”
  • 11 Mart 2023 11:48

GİZEM ÇETİNKOL – GAZETE EGE/ İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 – 21 Şubat tarihleri arası yapılması planlanan ancak Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından 15 – 21 Mart tarihlerine ertelenen ikinci Yüzyılın İktisat Kongresinin basın toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer öncülüğünde basına tanıtıldı. Yaşanan deprem felaketinin ardından İktisat Kongresine yeni bir vizyon eklendiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,
“Uzun zamandır hayalini kurduğumuz iktisat kongresi bildiğiniz gibi ertelendi. Ağustos başından itibaren sürdürdüğümüz çalışmalar tamamlanmış ve son etabı kalmıştı.

Başkan Soyer, "Tornadan çıkmış gibi tek fikir istemedik"

Bu son etabı 15 – 21 Mart tarihlerinde tamamlayacağız. Bizi bu İktisat Kongresi ile yeni bir Türkiye, daha adil bir Türkiye için yola çıktık, ancak yaşanan deprem felaketinin ardından dünyanın bir çok yerinden çok değerli şehir plancıları ve mimarları da programa dahil ettik” dedi.
Toplantıda İkinci Yüzyılın İktisat Kongresinin gün gün programı anlatan başkan, Soyer, vatandaşların programa nasıl dahil edileceğini aktardı. Bir mobil uygulama üzerinden toplantılara kayıt yaptırdıktan sonra alan girişlerinde qr kod okutulara giriş yapılabilecek.

Başkan Soyer, "Tornadan çıkmış gibi tek fikir istemedik"

KARŞIT GÖRÜŞTE KONUŞMACI İSTEDİK

Toplantının sonun da gazetecilerin sorularını cevaplayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, gazeteci Enver Aysever’in geçtiğimiz haftalar da kongreye katılacak konuşmacıları eleştirmesi ve konuşmacıların Neoliberal görüşte olması ile ilgili yaptığı ithamlara yönelik gelen soruyu da cevapladı. Başkan Soyer, ” Çokluk içinde birlik, birlik içinde uyum. Biz bu kongrede torbadan çıkmış gibi tek fikir olsun istemedik, biz sadece bizim düşüncelerimizi onaylayan konuşmacı istemedik” cevabını verdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan İrfan Önal ilk nikahlarını kıydı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.