Başkan Gümrükçü, “Her zaman Genel Başkanımızın arkasındayız”

Başkan Gümrükçü, “Her zaman Genel Başkanımızın arkasındayız”
  • 27 Ağustos 2023 13:40

Gizem Çetinkol – Gazete Ege /Atatürk Spor Salonun da gerçekleşen CHP Çiğli İlçe Kongresinde konuşan, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Gümrükçü, “1999’da partiye üye oldum ve tüm kongrelerde her zaman oldum. Bazen kazandık, bazen kaybettik ama asla birlik ve beraberliğimizi bozmadık ve Çiğli’de oyumuzu hep arttırdık. Her zaman dediğimiz gibi birleşe birleşe kazanacağız. Bugüne gelirken birçok süreçten geçtik, tartışmalar oldu, anlaşmazlıklar oldu ama bugün buradayız ve CHP’nin iktidarı için yine beraber çalışacağız. Önümüzdeki yerel seçimlerde de hem ilçemizin oyunu arttıracağız ve birçok ilçeyi de Büyükşehir’i de bir kez daha alacağız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Çiğli örgütünün desteğini arkamıza alarak her zaman karanlık diktaya direneceğiz” ifadelerini kullandı.
Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü;
“HER ZAMAN GENEL BAŞKANIMIZIN ARKASINDA DURACAĞIZ”
2017’de Erkan Akar ile kongrede yarıştık, sonra da Deniz Yücel ile İl Kongresi’nde yarıştık. 5 yıl sonra da Mert Özcan, Hüseyin Çetin ve Şirin Akgül, Erkan Akar isminde birleşti, işte bu CHP’nin güzelliği. Ben o gün kaybetmiştim daha sonra belediye başkanı oldum. Deniz Yücel şimdi Milletvekili oldu. Erkan o gün kaybetmişti bugün ise ilçe başkanı oluyor. Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak için büyük bir mücadele verdik ama kaybettik fakat geçmişteki hataları silmek için birleşe birleşe kazanacağız sloganını gerçek yapmak için gene bir arada olacağız. Her zaman Genel Başkanımızın arkasında dimdik duracağız. Ben her zaman Erkan Başkanıma yardımcı olacağım ama artık bayrak onda o çıtayı yükseltecek. Birliğimiz her zaman daim olsun. Çiğli İzmir’e ve Türkiye’ye örnek olsun.

Kongrede konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti hükümetine yüklendi. Genel Seçimlerin ardından CHP’ye savaş açıldığını belirten Başkan Aslanoğlu’nun konuşması şöyle;
KİM KAFASINI KALDIRIYORSA TERÖRİST DAMGASI YİYİYOR
Değerli yol arkadaşalarım 28 Mayıs’tan sonra AKP ve yalakaları top yekün savaş başlattılar. Muhalefeti yıldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sadece Cumhuriyet Halk Partisini değil muhalefette olan kim varsa baskı ve zulm uyguluyorlar. Kim kafasını kaldırıyorsa terörist damgası ile yaftalayarak yıpratıyorlar. Seçilmiş vekillerin meclise gelmesine bile tahammülleri yok. Sizlerin sayesinde 100 yıldır olduğu gibi CHP dimdik ayaktadır. Ayakta kalamaya devam edecektir.
Bugün buarada ilçe başkanımızı ve yöneticilerini seçiyoruz. Görevde olan başkanlarımızın çoğu değişti. Bizler bu kongrelerde yenileniyoruz biz yenilenirken birileride bizi AKP’nin yandaş kanalarında yıpratma çalışması yapıyor. Bugün burada bir kez daha söylüyoruz CHP’nin yöneticilerini CHP seçer. İşi gücü dedikodu olanlar sizin adınıza konuşamaz, seçim yapamaz. O yüzden kürsü var lütfen kürsüyü kullanın.
MONTAJ KASETLERLE BAŞEDEMEDİK
Bu bozuk düzeni değiştirmek için elimize fırsat geçmişti 14 Mayıs da AKP belasından ülkeyi kurtarabilirdik maalesef olmadı. Onların yalan ve dolanları montaj kasetleri ile başedemedik ama tüm suçu yalana dolana bulmayacağım bizimde eksiklerimiz var. Neyi biraz daha fazla yapsaydık 1 oy daha alabilirdik bunu tartışmalıyız.
AÇ TAVUK KENDİNİ BUĞDAY AMBARINDA GÖRÜRMÜŞ
16 Eylül’de İl kongremiz olcak, 15’inde de kongrenin bir gün öncesinde uzun uzun tartışacağımız ortam yaratacağız. Bugün Çiğli’de uzlaşı sağlanmış ve tek adayla sandığa gidiliyor. Herkes bilirki 2-3 adaylı da olsa biz bu salondan kolkola çıkardık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada el ele, kol kola olacağız. Ve Çiğli’de yine başarı sağlayacağız. Çiğli’de ne ilk zaferimiz, ne son zaferimiz olacak. Bakmayın AKP’lilerin televizyonlara çıkıp 10 ilçe 20 ilçe alacağız dediğine aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş. 16’sında İl kongresinde de İzmir’den tüm Türkiye’ye sesleneceğiz. Dün söylediğimiz gibi yarında aynısını söyleyeceğiz yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın tam bağımsız Türkiye.

Bu haber ilgini çekebilir ->  AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Dolmuşa Bindi Muavin Oldu

Başkan Gümrükçü, "Her zaman Genel Başkanımızın arkasındayız"

Protokol konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Çiğli İlçe Başkan adayı Erkan Akar, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Erkan Akar, “Herkesi beraber çalışmaya davet etti. Akar, “ Bugün ilçe kongremizi yapıyoruz ama aslında 2024’te halkın yerel iktidarını kuracak bir olacak, diri olacak bir örgütü seçiyoruz. 38 yaşında Samsun’a çıkıp bu Azizi Millete İnan Mustafa Kemal Paşa’nın izindeyim, onun askeriyim, onun ilke ve inkılapları doğrultusunda her zaman 6 oka sadık kalacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum” diye konuştu.

Akar sözlerini şöyle sürdürdü;
“ÇİĞLİ VE İZMİR’DE BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATACAĞIZ”
AK Parti iktidarının vadesinin dolduğu ortadadır. Birlik ve beraberlik içerisinde kırgınlık ve küskünlüklere bir son vererek hem İzmir’de hem de Çiğli’de büyük bir başarıya imza atacağız. Sokakları da gezeceği kapı kapı her eve gireceğiz ve bunu başaracağız. Biz kazanacağız. Örgüt kazanacak ve inanın hiç kimse kaybetmeyecek. Bugün bu salondan herkes kazarak çıkacak.
“2024’TE İKTİDARININ TEMELİNİ ATACAĞIZ”
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük özverisi Le kurulan 6’lı masa büyük bir başarıdır. Bizler de Çiğli’de herkesi kucaklayarak bu birlikteliği başararak hep birlikte yürüyeceğiz. Bu anlamda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız ve bu onurlu yolu onunla beraber yürüyeceğiz. Genel Başkanımızı kesinlikle yalnız bırakmayacağız. Biz de varız biz de gençliğimize güveniyoruz. Gelin bu birlikteliğe sahip çıkın ve yeni yönetime sahip çıkın. Gelin el ele omuz omuza bu birlikteliği büyütelim. Yola çıktığımız günden beri tek amacımız vardı bu kokuşmuş esaretin son bulmasıydı bunu mutlaka başaracağız ve 2024’te bunun temelini atacağız. Sizlere bunun sözünü veriyorum. Bu kongrede özveride bulunan Şirin Akgül kardeşime ve Hüseyin Çetin ağabeyime çok teşekkür ediyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.