Başkan Gümrükçü’den Başkan Soyer’e rest!

Başkan Gümrükçü’den Başkan Soyer’e rest!
  • 27 Ağustos 2023 21:38

Çiğli’de gerçekleşen olaylı kongre sonrası sular durulmadı. İlçe Başkanlığı seçimlerinin son gününde sandık başına giden Çiğli’de yaşanan liste krizi seçim sonrası da devam etti. Konuya müdahale eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e rest çekti.

Seçime saatler kala uzlaşı sağlanarak tek adayla gerçekleşen kongre de listedeki isimler güne damgasını vurdu.Mahalle delege seçimlerinin ardından Şirin Akgül ve Erkan Akar başkan adaylığını açıklamış, belediye ve ilçe başkanlığı kanadının adayı ise Çiğli Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Çetin olmuştu.

Uzlaşının ardından Erkan Akar ile tek aday olarak sandık başına gidildi. Seçimden hemen önce salona gelen liste ortalığın karışmasına neden oldu. Listede isimleri gören delegeler Hasan Arslan ve Niyazi Arslan’a tepki göstererek oy kullanmama kararı aldı.

Öte yandan salonda gergin dakikalar yaşanarak Hasan Arslan ve Niyazi Arslan’a tezgahçı benzetmeleri yapıldı.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ’DEN BAŞKAN SOYER’E REST

Olayların ardından Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, uzlaşıya uyulmamasına büyük tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i arayan Gümrükçü’nün belediye kanadında süreci yönetenlerin yanlış yaptığını söylediği öğrenildi. Gümrükçü ayrıca Whatsapp’ta belediye başkanları ve Büyükşehir Meclis Grubu’ndan da çıktı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi 
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.