Başkan Atila’dan Kışla çıkışı,”Belediyelerimize verilsin”

Başkan Atila’dan Kışla çıkışı,”Belediyelerimize verilsin”
  • 19 Nisan 2023 16:21

Geçtiğimiz haftalarda tekrar gündeme gelen Bornova’daki Cemal Gürsel Askeri Kışlası’nın İzmir Ticaret Odasına verilmesi konusu yine tartışmaların odak noktası oldu.
Belediye Başkanlığı döneminde de konuya ilişkin tespit ve tepkisini belirten ve ekip arkadaşları ile gerekli başvuruları Çevre ve Şehircilik Bakanlığına hem sözlü hem yazılı yaptıklarını altını çizen, Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu alan halka kazandırılması rekreasyon alanı olmalı parklar, yürüyüş yolları oluşturulmalı ki insanların nefes alabileceği spor yapabileceği yerleri olsun. Burası Buca cezaevi konumunda bir yer kente kazandırılması” ifadelerini kullandı.

BELEDİYELERİMİZE DEVREDİLSİN”

Konuya her kesimin karşı çıktığının altını çizen başkan Atila, “Konuyu muhtarlarımızla da görüştüm, onlar da bu karara tepkili, böyle alanların Belediyelerimize devredilerek Aşık Veysel Rekreasyon alanı gibi çocukların eğlendiği yerler haline getirilmeli. Kentimizin stadyum ve spor kompleksi ihtiyacına yönelik hizmet alanları oluşturulmalı, ‘buraya imar verelim, ticaret alanı yapalım’ demek doğru bir yaklaşım değil” dedi.
Öte yandan bu tarz bir ticaret alanının trafiği ve kenti olumsuz etkileyeceğini de vurguladı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  ADD’ye tam destek
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.