Balıklıova’daki Yıkım Kararı İçin Özen’den Açıklama

Balıklıova’daki Yıkım Kararı İçin Özen’den Açıklama
  • 20 Ocak 2016 18:01

Gazete Ege/İzmir’in Urla İlçesi’ne bağlı Balıklıova’da, özel idarenin kapatılması üzerine belediyeye devredilen 74 ev için, Kıyı Kanunu’na uygun olmadığı kararı çıkması, yıkım tartışmalarına neden oldu. Evlerine yıkım kararı gelen Balıklıova sakinleri duruma tepki göstermiş, gerginlik yaşanmıştı.

Kaymakamlık görevlileri de, bu sabah jandarma ekipleri ile birlikte tahliye için evlerini bulunduğu Balıklıova Mahallesi’ne gitti. Buradaki evlerde oturanlar, ekipleri karşılayıp, tahliye kararına direneceklerini söyledi, ortada bir mahkeme kararı bulunmadığını öne sürdü. Evlerin bulunduğu alanın girişi önünde de jandarmaya set oluşturuldu. Bu sırada evlerde oturanlar ile Kaymakamlık görevlileri hem de jandarma yetkilileri arasında zaman zaman tartışmalar oldu.

“KONUYU GECEKONDU TRAJEDİSİNE DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞAN…”

Konu ile ilgili bir açıklama da CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yücel Özen’den geldi. Özen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Sevgili dostlarım , Kesinleşmiş yargı kararı kaymakamlık denetiminde gerçekleştiriliyor.Yıllar önce köy tüzel kişiliğinden 4 kişiye kiralanan Balıklıova sahil alanı o dört kişi tarafından toplam 72 kişiye kiralanmış ve denize sıfır barakalara dönüştürülmüştür. Elektriği belediye eliyle sağlanmış ve birde kafe yapılmıştır.Barakalar yazlık olarak kullanılmaktadır.Bütünşehir yasası ile belediyeye devredilen bölge balıklıova köylülerinin de talebiyle tahliye davası açılmış idari mahkeme süreci danıştay kararıyla onaylanmıştır.Sadece sürekli oturan 5 aile kiralık konuta belediye tarafından aktarılacaktır. Balıklıova ve Urla halkına ait tel örgülerle denize halkın ulaşımı bile engellenen bölge yeniden halka iade edilmeye başlanmıştır…Konuyu gecekondu yıkımı trajedisine dönüştürmeye çalışan değerli basına belediye başkanımız gerekli açıklamaları yapacaktır.Aynı şekilde Urla’nın Topbaş villaları hakkında danıştay gerekçeli karar sonrası Zeytineli koyu işgalden kurtarılması için gereken yapılacaktır.Bilgilerinize sunuyorum.Sevgi ve Saygılarımla. Yücel Özen. CHP. İzmir İl Başkan Yardımcısı”

 

Balıklıova'daki Yıkım Kararı İçin Özen'den Açıklama

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.