Bakan Arslan; Körfez geçişi için müjdeyi verdi

Bakan Arslan; Körfez geçişi için müjdeyi verdi
  • 29 Eylül 2016 09:25

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sabah saatlerinden itibaren İzmir’de devam eden projeleri yerinde inceledi. Bakan Arslan’ın son durağı, İzmir Valiliği oldu. Anı defterini imzalayan Bakan Arslan, daha sonra İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın makamında projelerle ilgili tek tek bilgi verdi. Ziyarette AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli de hazır bulundu.

“İzmir’in tıkanan bir damarını açtı”

“İzmir bizim göz ağrımız” diyen Bakan Arslan, 1977’de yılında üniversite sınavına İzmir’de girdiğini belirterek, “Sadece siz İzmirli değilsiniz. Bakarsanız 40 yıllık İzmirliyiz. Özellikle İzmir’de devam eden projelerimiz, varsa sıkıntılarına çözüm getirmek veya mevcutların durumunu tespit ederek süreçlerini hızlandırmak adına buradayız” dedi.

Konak Tüneli hakkında konuşan Bakan Arslan, “Buraya gelirken bilinçli olarak Konak Tünelini kullandık. Buca’dan Konak’a inerken Konak Tünelinin İzmir’in tıkanan bir damarını ne kadar açtığını, ne kadar başarılı bir by pass ameliyatı olduğunu yerinde gördük. Gerçekten İzmir’i çok rahatlatmış bir proje. Devamında Buca’daki döner kavşağı da yine trafiği rahatlatacak şekilde düzenlemiş olduklarını gördük” diye konuştu.

Bakan Arslan; Körfez geçişi için müjdeyi verdi

“İzmirlilerin hasretle beklediği proje”
İzmir’de deniz yolu ile ilgili birçok proje yürüttüklerini kaydeden Arslan, şöyle devam etti:
“Demir yolları ile ilgili Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Treni, çok önemsediğimiz bir proje. İzmirlilerin de hasretle beklediği bir proje. İnşaatlar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Afyon ile İzmir arasını oluşturan etaplarında ihaleler yapıldı. Sadece Salihli ve Eşme’nin ihalesi kaldı. Bu yıl sonu itibariyle Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattında işe başlanmayan yer kalmayacak. İzmirliler için önemli olan Ankara-İzmir Otoyolu ile ilgili de süreçleri tamamladık. Onda da yakın zamanda yap-işlet-devret modeli ile ihaleye çıkacağız. Seyir süresini yarı yarıya düşürecek olan bir proje.”

İzmir Körfez Geçişi projesi

İzmirliler için en önemli projelerden birisinin ise Körfez geçişi olduğunu ifade eden Bakan Arslan, “İçinde hem tünel, hem köprü barındırıyor olmasıyla dünya çapında olacak. ÇED sürecini Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlık yürütüyor. Bu sene sonunda bitecek. Önümüzdeki yıl ihale sürecini başlatacağız. İzmir için önemli bir proje. İzmir’in etrafındaki ulaştırma ringini tamamlıyor olmasından dolayı İzmir için önemli” dedi.

Bakan Arslan, Alaçatı’da bölgesel uçuşlara hizmet edecek havalimanı düşüncesi vardı. İnşallah Alaçatı Havalimanını da bu dönemde hizmete sokacağız. Kamulaştırma işlemleri tamamen bitti. ÇED gerekli değil çünkü geçmişte bundan muaf olmuş durumda. Şimdi proje çalışmalarını başlattık. Onun da yap-işlet-devret modeli ile ihalesini yapacağız.” dedi.

“Konteyner taşımacılığında daralma var”
Çandarlı Limanının, bölge ve ülke açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Arslan, limanın alt yapısının belli bir aşamaya getirildiğini, üst yapısını yap-işlet-devret modeli ile ihale etmek üzere süreçlerin başlatıldığını ifade etti. Arslan, “Ancak özellikle dünyada konteyner taşımacılığıyla ilgili bir daralma var. Böyle olunca Çandarlı Limanıyla ilgili bir çalışma yapıyoruz ki en iyi nasıl kullanılabilir, nasıl ülkemizin hizmetine girebilir böyle bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

“İzmir’e daha çok geleceğiz”
Bakan Arslan, sözlerini söyle tamamladı:
“İzmir Aydın Otoyolu hizmet veriyor ama onun Denizli’ye daha sonra Antalya’ya uzatma ihtiyacı var. Aydın-Deniz Otoyolunun yap-işlet-devret modeli ile ihale yapılması için son dökümanları Yüksek Planlama Kuruluna verdik. Bu bir o kadar da İzmir’in projesi. Menemen Çandarlı’ya kadar yine yap-işlet-devret modeli ile bir otoyol projemiz vardı. Bunun da YPK kararı çıktı. Önümüzdeki ay onun da ihale sürecini başlatıyoruz. Tüm projeleri hızlı bir şekilde yürütüyoruz. İnşallah İzmir’de daha çok geleceğiz. İzmir’de çok iş yaptık ama yapmamız gereken çok iş var.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayındır'da İrem Derici Rüzgarı Esti

Bakan Arslan; Körfez geçişi için müjdeyi verdi

Bakan Arslan’ın bir sonraki durağı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Bakan Arslan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette, “Burada güzel bir örnek olarak, merkezi idare ile yerel yönetimin güzel bir işbirliği ile İzmirlinin hizmetinde olan bir İZBAN’ımız var ki, onunla kalmasın istiyoruz. Daha da uzatalım. Başka projelerde de İzmirlinin hizmetinde olalım. Bu da beraber, güzel bir işbirliğinin tezahürü anlamında örnek bir uygulama. Amacımız hizmet etmek. Aldığımız sorumluluğun ve kültürümüzün gereği de o. İnşallah İzmir’e yine güzel hizmetler yaparız, işbirliğimizi daha da pekiştiririz” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun EBSO heyeti ile birlikte Polonya’ya giderek bu ülkede iş ve yatırım forumuna katılmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Bakan Arslan, şöyle devam etti: “Siyasetçisiyle, yerel idarecisiyle, işadamıyla birlikte bir atak yaparsak, bu çok daha verimli sonuçlar doğuruyor. İçinden geçtiğimiz süreçte siyasi parti ayrımı gözetmeksizin milletimizin sergilediği dik duruş takdire şayan. Bunu gidip yurtdışında da anlatmak gerekiyor. Bu anlamda teşekkür ediyoruz. Dışarıda yanlış bir algı var. Siz bunu doğru anlatınca her şey değişiyor.”

Normale dönmek için elimizden geleni yapıyoruz
Bakan Arslan’ın ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sanayicilerle birlikte yaptığı Polonya seyahati kapsamındaki temaslarının detaylarını paylaştı. Yatırım yapmak, yatırımcı çekmek ve ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Bu sene ülkece pek çok olumsuz olay yaşadık. Siyasetçisi, iş adamı, ekonomicisiyle, odalarımızla, sivil toplum örgütlerimizle birlikte normale dönüş için katkıda bulunmak istiyoruz ve bunu da elimizden geldiğince yapıyoruz. İzmir için yaptıklarınız, bugüne kadar bürokraside yaptıklarınız ve Bakan olarak da yapacaklarınız için sonsuz teşekkür ediyor ve yeni görevinizde başarılar diliyorum.”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çandarlı Limanı’nda konsept değişikliğine gidileceğini ve Alsancak Limanı ile birlikte bölgeye hizmet vermesi için çalıştıklarını belirterek, ihale sürecinin çalışmaların tamamlanmasının ardından açılacağını söyledi.

Çandarlı Limanı’nda konsept değişecek
İzmir projelerine hassasiyetle devam ettiklerini de anlatan Bakan Arslan, merkezi hükümet ile yerel idarenin işbirliği içinde çalışmasının önemine değindi. Çandarlı Limanı’nın ihale süreci ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Arslan, “Çandarlı Limanı’nı konteyner limanı olarak planladık. Ancak dünyada konteyner ticareti olan pazarda daralma var. Çandarlı gibi bir limanı daha ekonomik ve verimli kullanabilmek için konsept değişikliği üzerinde çalışıyoruz. Şu an Alsancak Limanı ile Çandarlı Limanı’nın nasıl koordineli çalışabilir hale getirilir, bölgemize nasıl ikisi bir arada hizmet verebilir diye çalışıyoruz. Bunu da bitirmek üzereyiz. Ardından ihale süreci açılır” diye konuştu.

Kamulaştırma sıkıntıları
Bir basın mensubunun, Damlacık’taki kamulaştırma sıkıntılarına ilişkin sorusu üzerine Bakan Arslan, konunun ayrıntılarını Karayolları İkinci Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’na söz vererek anlattırdı. Uraloğlu, “Tescille binalar tamamen tarafımıza geçti. Restorasyon projesi hazırlıyoruz Kamulaştırma işlemlerini başlattık. Boşalttığımız süre içinde kira yardımlarını yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Bakan Arslan; Körfez geçişi için müjdeyi verdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın saat kulesi maketi hediye etmesi üzerine Bakan Arslan, saat kulesinin sadece İzmir’in değil demokrasinin de sembolü olduğunu söyledi.
Bakan Ahmet Arslan, belediye ziyaretinin ardından Ankara’ya gitmek üzere kentten ayrıldı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.