Altan kardeşler ve Ilıcak’ın ‘darbe’ davasında üçüncü gün

Altan kardeşler ve Ilıcak’ın ‘darbe’ davasında üçüncü gün
  • 21 Haziran 2017 12:08

Gazeteci yazar Ahmet Altan ve Prof. Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak’ın, yargılandığı ’15 Temmuz darbe girişimine iştirak’ davasında bugün üçüncü duruşma yapılıyor. Duruşmada Ahmet Altan’ın SEGBİS sistemiyle Silivri’den bağlanarak ifade vermesi bekleniyor. 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmada dün akşam saatlerinde SEGBİS ile bağlantı kurulmaya çalışılmış, ancak çıkan teknik bir sorun nedeniyle duruşma bugüne ertelenmişti. Bugün 26. Ağır Ceza Mahkemesi salonunun küçük olması nedeniyle sadece sanık yakınlarının takip edebileceği ifade edilen duruşma için aileler içeriye alındı. Duruşma 11:18’de başladı. Tutuklu sanıklardan Şükrü Tuğrul Özşengül birazdan savunma yapacak.

Dünkü duruşmada Nazlı Ilıcak’ın savunmasının ardından kapatılan Zaman gazetesinin görsel yönetmeni Fevzi Yazıcı ifade vermişti. Daha sonra Zaman’ın pazarlama müdürü Yakup Şimşek‘in savunmasına geçilmiş, her üç isim de darbe girişiminden haberdar olmadıklarını söyleyerek tahliyelerini istemişti.

Davada Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında“Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışmak”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya çalışmak” ve “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya çalışmak” suçlamalarıyla üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçlamasıyla da 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmir’in geleneksel festivaliyle Bayındır’da yine çiçekler açtı 
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.