Alkollü Sürücüye 17 Yıl

Alkollü Sürücüye 17 Yıl
  • 12 Ocak 2016 10:00

İzmir’in Torbalı İlçesi’ndeki trafik kazasında ikisi çocuk 5 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sürücü Gürhan Ekici (22), 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına ve ehliyetine de 3 yıl süreyle el konulmasına karar verdi.

Kaza, geçen yıl 1 Ağustos’ta Selçuk- Torbalı yolu 5’inci kilometresinde, Tulum Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Bayındır’dan Kuşadası’na giden İbrahim Çalışkan yönetimindeki 09 NM 430 plakalı hafif ticari araca, karşı yönden gelen Gürhan Ekici yönetimindeki 35 TCK 77 plakalı minibüs çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle içinde dördü çocuk 8 kişi bulunan hafif ticari araç, asfalttan çıkarak yol kenarındaki tarlaya yuvarlandı. Araçta bulunan ve Kuşadası’na denize gittikleri belirtilen Özlem Çıtak (32), çocukları 2.5 yaşındaki Birgül Çıtak ve 11 yaşındaki Umut Can Çıtak, Mehmet Sarıbaş (50) ile Nurcan Çıtak (47) öldü, İbrahim Çalışkan ve Ergün Çıtak yaralandı. Ekici’nin kullandığı minibüste ise bira şişeleri görüldü. Yapılan testte 3.12 promil alkollü çıkan sürücü Gürhan Ekici, tedavisinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Alkollü Sürücüye 17 Yıl

TAM VE ASLİ KUSURLU

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Çetin Demirci, minibüs sürücüsü Gürhan Ekici hakkında, ‘Bilinçli taksirle beş kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına neden olmak’ suçundan ağır ceza mahkemesinde dava açtı. Savcı Demirci, sanığın olay günü yönetimindeki aracı alkollü olarak kullandığını, şerit ihlali yaparak karşı şeride geçip, hafif ticari araca çarpması sonucu kazanını oluştuğunu, trafik polisi tarafından düzenlenen alkol ve bilirkişi raporunda da sürücünün 3.12 promül alkollü olduğunu, kazada tam ve asli kusurlu olduğunu belirtti.

‘EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN’

İzmir 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ikinci duruşmaya, tutuklu sanık Gürhan Ekici, avukatları Kıvılcım Kurtuldu ve Hasan Oğuz Kurtuldu ile diğer taraftan Ergün Çıtak, Ahmet Sarıbaş, İbrahim Çalışkan ve avukatları Emre Sümer katıldı. Çıtak, Sarıbaş ve Çalışkan sanıktan şikayetçi olduklarını belirtti. Sanığın avukatı Kıvılcım Kurtuldu ise savunmasında olay yerinde tekrar keşif yapılmasına, dosyanın Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderilmesine ve müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti. Avukat Emre Sümer ise, “Sabah 09.00’da alkollü bir şekilde araç kullanarak, beş kişinin ölümüne iki kişinin de yearalanmasına neden olan sanık en ağır şekilde cezalandırılsın. Sanığa herhangi bir iyi hal indirimi uygulanmamasını talep ediyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı Belediyesi Uçurtma Şenliği düzenleyecek

Mahkeme Başkanı Hakim Cengiz Çoban yeniden keşif yapılması ve dosyanın Adli Tıp’a gönderilmesi talebini reddetti. Hakim sanığa son sözünü sordu. Ekici, “Kaza benim şeritte oldu. Benim hiçbir kusurum yok. Böyle olmasını istemezdim. Tahliyemi istiyorum” dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

Mahkeme Başkanı Cengiz Çoban kararı açıkladı. Mahkeme heyeti, sanık Gürhan Ekici’yi önce en üst sınırdan 21 yıl hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 17 yıl 6 aya çevirdi. Sanığın ehliyetine 3 yıl süreyle el konulmasına karar veren mahkeme, sanığın tutukluluğunun devamına karar verip, davayı bitirdi. Sanığın yakınları karar sonrası gözyaşlarına hakim olamadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.