AK PARTİLİ ÇANKIRI’DAN SOYER’İN “SAĞCILAŞMA” SÖYLEMİNE TEPKİ

AK PARTİLİ ÇANKIRI’DAN SOYER’İN “SAĞCILAŞMA” SÖYLEMİNE TEPKİ
  • 22 Haziran 2023 14:30

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Yeni Siyaset Belgesi İzmir Duruşu’ başlıklı açıklamasındaki ‘sağcılaşma’ kavramına tepki gösterdi. Çankırı, “Önce helallik istediniz şimdi de 28 Şubat’ta tankları selamlayanlara göz kırpıyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı muhalefet cephesinden yükselen değişim seslerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Yeni Siyaset Belgesi İzmir Duruşu” başlıklı destek açıklamasındaki söylemlerine sert çıktı.

CHP DENİLİNCE…

Çankırı CHP’nin ‘Atatürk’ün partisiyiz’ ifadesini bırakması gerektiğini belirterek PKK uzantıları ile yol yürüyen, milli iradeye saygı duymayan, ayrıştırıcı dil kullanan ve bu haliyle yönünü kaybetmiş bir parti haline dönüştüğünü öne sürdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘sağcılaşma’ ifadesine 28 Şubat süreci üzerinden yüklenen Çankırı şunları söyledi: “Siz daha düne kadar helalleşme adı altında gövde gösterileri yapıyordunuz? Seçimi kaybedince ilk gözünüze batan benim muhafazakar kardeşlerim mi oldu? İşte siz bu kadarsınız! Siz ancak ötekileştirmeyi bilirsiniz. Size kimse çanak tutmadı. Kimse sizi sağcılaşma üzerinden alkışlamadı. Bunların hepsi tarafınızca bir şovdu. Çünkü siz asla bu kimliği edinmezsiniz. Samimi olmadığınızı geçmişte olduğu gibi bugün de gördük. 28 Şubat mağdurlarının halini gördükçe avuçlarınızı ovaladınız. Tankları selamladınız.”

 

“İZMİRLİYE BU KUŞATILMAYI ANLATACAĞIZ”

AK Partili Ceyda Bölünmez Çankırı İzmir’in hiçbir siyasi partinin kalesi olmadığını aksine muhalefet tarafından hizmetsizlikle işgal altında kuşatılmış vaziyette olduğunu aktararak; “Biz nasıl kendimizi kapı kapı dolaşıp anlattıysak İzmirlilere de aynı şekilde kendilerini anlatacağız. Kurtuluş mücadelesini en iyi bilen İzmirlilerin milli ve manevi değerlerine herkesten çok sahip çıktığını biliyoruz. Çünkü bu şehir birçok medeniyete ev sahipliği yapmış vaziyette. Biz İzmir’in yine hayallerdeki İzmir yapmak için çalışacağız. İzmir’i tekrar fuarlar şehri yapmaya, İzmir’i AK Belediyecilikle tanıştırmak için var gücümüzle çalışacağız.” Dedi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇA WİNDSURF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MW PHOKAİA ETABINA HAZIR
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.