AK Parti İzmir’de tam gün temayül mesaisi! Detaylar haberimizde!

AK Parti İzmir’de tam gün temayül mesaisi! Detaylar haberimizde!
  • 14 Nisan 2019 18:28

GAZETE EGE \ SELCAN ŞERİFAKİ

AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül dün istifa mektubunu verdikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşerek istifa kararını aldığını açıklamıştı.  Ak Parti İzmir teşkilatı ve İzmir’den sorumlu Ak Parti Ege Bölge Koordinatörü ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur vakit kaybetmeden harekete geçti. Baybatur’un sabah saat 11.00 sıralarında Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’na gelmesiyle temayül yoklaması da başlamış oldu. Temayüllerin başlamasının ardından teşkilata il başkanı olarak kimi görmek istedikleri soruldu. Kurulan sandıklarda gönüllerindeki 3 ismi yazan partililer, Ak Parti binasındaki bekleyişini sürdürdü. Temayül sandıklarının ardından Baybatur, Partinin kritik isimleriyle birebir görüşmeye başladı. Toplantının akşam geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

Kimler oy kullandı? 

Yeni başkanın belirlenmesi için il yönetimi, gençlik kolları, kadın kolları, ilçe başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, temayül yoklamasına katıldı.  Partililer, burada en az üç isim yazarak, kurulan sandıklara attı.

Kimler görevlendirildi?

Temayül için görevlendirilen AK Parti Ege Bölge Koordinatörü ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Maraş Milletvekili Ahmet Özdemir ve AK Parti eski milletvekili Nihat Öztürk, İzmir’de süreci yönetecek.

Temayülden çıkan 3 isim Erdoğan’ın masasında olacak 

Ak Parti İzmir İl Teşkilatının istediği 3 isim Pazartesi günü hazırlana bir dosya ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasında olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak 3 ismin dışında genel merkezinde ayrı bir çalışma yapacağı belirtildi. Yine de son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Öte yandan yeni il başkanının en geç Salı günü belirleneceği düşünülüyor.

Yönetimden bir isim başkan olmayacak 

Öte yandan Şengül’ün yönetiminin de istifası istendi. Böylelikle yönetim içinden bir ismin başkan seçilmesinin önü kapanmış oldu.

Teşkilatın gönlünde kim var?

Ak Parti kulislerinde edilinen bilgilere göre; teşkilat eski milletvekili Keram Ali Sürekli’yi istiyor. Temayülden çıkacak 3 ismin arasında Sürekli olması da bekleniyor.

Mesaisi süren teşkilat sorumluların bire bir özel görüşmeleri ve mesaisi sürüyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ömer Eşki, Bornova’da faaliyet gösteren esnaf odalarının temsilcileriyle buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.